• İHSANBAŞKAN

MEHTERAN KIZIL MEYDAN'I İNLETTİ

DÜNYA Haber Girişi : 02 Eylül 2014 14:26
MEHTERAN KIZIL MEYDAN'I İNLETTİ
Kızıl Meydan'da Osmanlı rüzgarıRusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Spaskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali'ne davet edilen İznik Mehter Takımı, Kızıl Meydan'da gösteri yaptı.
Kızıl Meydan'da Osmanlı rüzgarıRusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Spaskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali'ne davet edilen İznik Mehter Takımı, Kızıl Meydan'da gösteri yaptı. Mehter takımının tarihi Kızıl Meydan'da, bayrak ve kılıçlarla yürümesi, renkli görüntüler oluşturuyor. Mehter takımının söylediği marşlar, Kızıl Meydan'da yankılandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Spaskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali'ne davet edilen İznik Mehter Takımı, Kızıl Meydan'da gösteri yaptı.

Mehter takımının tarihi Kızıl Meydan'da, bayrak ve kılıçlarla yürümesi, renkli görüntüler oluşturuyor. Mehter takımının söylediği marşlar, Kızıl Meydan'da yankılandı. Mehteranların kılıç kalkan gösterisi izleyenlerce merakla takip edilirken, tribünleri dolduran sanat severler, Mehter takımının gösterisini beğeniyle izledi. İznik Mehter Takımı, festival kapsamında 7 Eylül'e kadar Kızıl Meydan'da sahne alacak.

Öte yandan festivale Mehter takımının yanı sıra Sırbistan, İskoçya, Çin ve Meksika gibi ülkelerden askeri bandolar ve dans ekipleri de katılıyor.

Spasskaya Başnya Uluslararası Askeri Müzik Festivali, 2009'dan bu yana düzenleniyor. Festivale bu yıl 12 ülkeden 22 grup katılıyor. Organizatörlerin verilerine göre bu sene festivali yaklaşık 60 bin kişinin izlemesi bekleniyor.
 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.