Mahkemeden o haberlere 'asılsız' cevabı

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 20 Ekim 2014 17:20
Mahkemeden o haberlere 'asılsız' cevabı
Kuruldukları günden itibaren yayınladıkları haber ve yazılarda Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i hedef alan yerel bazı gazetelerde ortaya atılan rüşvet alma, ihaleye fesat karıştırma gibi tüm iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.
Kuruldukları günden itibaren yayınladıkları haber ve yazılarda Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i hedef alan yerel bazı gazetelerde ortaya atılan rüşvet alma, ihaleye fesat karıştırma gibi tüm iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.
Mahkemelerden iftiracılara tokat

 Samsun'da müfterici bazı gazeteler tarafından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i karalamaya yönelik yayınlanan haberlerdeki tüm iddiaların yalan olduğu tescillendi. İçi sözde evrak dolu valiz fotoğraflarıyla yayınlanan haberlerin asılsız olduğuna hükmeden mahkemeler, yayınlanan tüm yalan haberler nedeniyle gazeteler ve yazara tazminat cezası verdi. Canik Belediyesi Hukuk Birimi'nden yapılan açıklamada, "Bizim bagajımızda kirli çamaşırımız yok. Mahkemeler gerekli cevabı vermiştir" denildi.

Kuruldukları günden itibaren yayınladıkları haber ve yazılarda Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i hedef alan yerel bazı gazetelerde ortaya atılan rüşvet alma, ihaleye fesat karıştırma gibi tüm iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Samsun Cumhuriyet Savcılığı haber ve yazılarda ortaya konulan 1284 ada, 7 parseldeki arsanın ihalesinin yasaya aykırı olduğu, imar planı tadilatında oynama yapıldığı, haksız menfaat sağlandığı, görevin kötüye kullanıldığı, kamu araçlarının suçta kullanıldığı, mala zarar verildiği, arsa üzerinde daha önce kiracı olarak bulunan şahsın haksız şekilde çıkarıldığı, ihaleye fesat karıştırıldığı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in ihaleyi kazanan kişiden rüşvet aldığı iddialarıyla ilgili "kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verirken, haberleri yapan gazetenin avukatları tarafından itiraz edilen Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi de, kararın yasaya uygun olduğu gerekçesiyle itirazı reddetti.

MAHKEMELER 'İDDİALAR ASILSIZ' DEDİ

Yaptığı karalama haberleriyle adları müfterici gazeteye çıkan bazı yerel gazetelerin, seçim öncesi ve seçim sırasında aylarca yaptıkları yayınlarda, bir çok asılsız iddia ortaya atılarak Canik Belediye Başkanı Osman Genç suçlanmış ve aleyhte propaganda yapılmıştı. Arsa üzerinde daha önce kiracı olarak bulunan kişi, rüşvet alma ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na Başkan Genç ve 7 kişi hakkında şikayette bulunmuştu. Ancak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan uzun araştırmalar sonunda iddiaların asılsız olduğuna hükmetti.

UYGULAMA YASAYA UYGUN

Gerekçesinde Tapu Müdürlüğü ve bankalarda yapılan incelemeler sonucunda rüşvet alındığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığına işaret eden ve diğer bütün iddiaları reddeden Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, ihalenin yasaya uygun olduğunu ve ihaleye fesat karıştırılmasının söz konusu olmadığını, arazinin satışında kamu zararının değil, aksine kamu yararının bulunduğunu belirterek, "Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. Bunun üzerine arsayı işgal eden kişi tarafından Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunuldu. İtirazı inceleyen Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi de, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmederek, itirazı reddetti.

 MAHKEMELERDEN MÜFTERİCİLERE RED VE TAZMİNAT

Samsun 1. İdare Mahkemesi de, 1284 ada, 7 parselde yapılan uygulamada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile açılan davayı reddetti. Öte yandan 1284 ada, 7 parseldeki araziyi işgal eden kişinin belediye aleyhine açtığı diğer bütün davalar da, uygulamada mevzuat hükümlerine aykırılık olmadığı, belediyenin hukuka uygun davrandığı gerekçesiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Karalama yapan gazetenin yazarı da, söz konusu arazi ile ilgili çeşitli zamanlarda Başkan Osman Genç'e yönelik hakaret içerikli köşe yazıları yazması nedeniyle bir çok mahkeme tarafından defalarca tazminat ödemeye mahkum edildi.

'BAGAJIMIZDA KİRLİ ÇAMAŞIRIMIZ YOK'

Canik Belediyesi Hukuk Birimi'nden yapılan açıklamada, "Bu zamana kadar yalan dolana sabrettik ve sustuk. Ancak iftira atanlara gerekli cevabı mahkemeler vermiştir. Kim tarafından beslendiği ortada olan bu gazetelerin Başkanımız hakkında yaptığı yıpratmaya yönelik haberlerin yalan olduğu mahkeme kararlarından bir kez daha anlaşılmıştır. Seçim öncesi 'içi boş valizlerle mahkemelere gidiyoruz' pozu verenlerin arkasındakiler gerekli tokadı yemiştir. Bizim bagajımızda kirli çamaşırımız yok. Arkamız temiz. Bagajımızda sadece icraat var. 10 yılda yaptıklarımız da ortada. Biz haklılığımızı biliyoruz, ancak sustuk ve sadece Türk yargısına güvendik. İşte mahkeme sonuçları ortada" denildi..

ASIL CEVABI VALİZİN ARKASINDAKİLER ALMIŞTIR

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Seçim öncesi ve sırasında o kadar ileriye gitmişlerdir ki, 'Osman Genç'e hapis yolu göründü' şeklinde başlıklar atma cüretinde bulunmuşlardır. Müftericiler karşılarında her zaman bizi bulacaktır. Başkanımız, Canik'te 3. dönemdir halkımıza hizmet etmektedir. Önce yüzde 46, daha sonra yüzde 53 ve son olarak yüzde 56 gibi giderek yükselen bir oy oranıyla Başkanımıza destek vermiştir. Yani milletten dersini almayanlar şimdi mahkemelerden de cevabını almıştır. Asıl cevabı, valiz önünde görüntü verenler değil, arkasındakiler almıştır. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi, Samsun 1. İdare Mahkemesi, Samsun 2. İdare Mahkemesi, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi ve daha pek çok mahkemenin verdiği kararlar, bizim haklılığımızı ortaya koyduğu kadar, bizi karalamaya çalışanların yalanlarını da yüzlerine tokat gibi yapıştırmıştır. Samsun halkı bu insanları iyi tanımalıdır." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.