• İHSANBAŞKAN
GENEL Haber Girişi : 06 Eylül 2018 23:04

LÜKS MAKAM ARAÇLARINA VEDA EDİLECEK

 LÜKS MAKAM ARAÇLARINA VEDA EDİLECEK
Bakan Albayrak talimatı verdi! Türkiye'de üretilen otomobillerin tercih edilmesi zorunlu olacak

KAMUDA PEMBE DÖNEM SONA ERİYOR


ARAÇIN KİLOMETRESİ VE AKARYAKIT TÜKETİMİ TAKİBE ALINIYOR

KİRALIK ARAÇLAR YAKIN TAKİPTE


KAMUDA LÜKS ARAÇ GÖRÜLMEYEÇEK


BELEDİYE BAŞKANLARI LÜKS ARAÇLARINI SATIŞA ÇIKARDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın düğmeye bastığı kamu araçlarında yapılacak tasarruf hamlesine göre, bundan böyle Türkiye'de üretilen otomobillerin tercih edilmesi zorunlu olacak. 


Makam aracı olarak sedan karoserli modellerin tercih edildiği göz önüne alındığında, ülkemizde üretilen Renault Megane, Toyota Corolla, Honda Civic, Fiat Egea ve Hyundai Accent Blue'nun satışlarında büyük ivmelenme bekleniyor. Bu modellerin kamuda yerini alacakları otomobillere göre yakıt tüketimlerinin 1.5-2 litre daha düşük olması sayesinde, kamunun akaryakıt harcamalarında tasarruf etmesi bekleniyor.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kamu araçlarında yapılacak tasarruf hamlesi için düğmeye basmasının ardından, gözler kamuda bundan böyle kullanılması beklenen yeri araçlara çevrildi. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, söz konusu araçların hem sınıfları düşürülecek hem de araç sayıları azaltılacak. Tasarruf hamlesindeki en dikkat çeken adımın ise, Türkiye'de üretilen araçların kullanımının zorunlu hale gelmesinin olduğu görülüyor. 2018 yılı bütçe gerekçesine göre, belediyeler dışında kamuda 110 bin 131 adet taşıtın bulunuyor. Bu rakamın bazı markaların yıllık satışlarından fazla olması, yerli üretim yapan markaların satışlarında ciddi ivmelerin görüleceğini gösteriyor.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf tedbirlerine göre, artık Mercedes S serisi, Bmw 7 serisi ve Audi A8 gibi modellerin yerini Türkiye'de üretilen dört kompakt sedanın alması bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.