• İHSANBAŞKAN

KUTLU DOĞUM PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİLER

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Nisan 2014 12:42
KUTLU DOĞUM PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİLER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde katılımcılara seslendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinde katılımcılara seslendi.

Siyaset'in eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir. Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir"

"ALLAH'TAN BAŞKA SINA KULLUK EDEN KAYBETMİŞTİR"

Başbakan Erdoğan, "Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Kur'an-ı Kerim dışında delil arayan, yolundan sapmıştır" ifadelerini kullanarak, "Resul-ü Kibriya Efendimiz dışında rehber arayan, ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoriterelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur" şeklinde konuştu.

"ALLAH RESULÜ İSTİRMAR EDİLEMEZ"

Allah Resulü'nün istismar edilemeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed Mustafa (SAV), dünyevi hırslar için, tamah için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde, ne mesajlarıyla ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Masum, temiz, saf insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesi asla bina edilemez. İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek, bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak, bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.