KURTDERELİ MEHMET PEHLİVAN GÜREŞLERİ

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 12 Ağustos 2017 18:01
KURTDERELİ MEHMET PEHLİVAN GÜREŞLERİ
Balıkesirin Karesi İlçesi Kurtdere Mahallesi'nde, cihan şampiyonu Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına yapılan güreşlerin bu yıl 37'incisi yapılıyor.
KURTDERELİ MEHMET PEHLİVAN GÜREŞLERİ

Ahmet SEVEN
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı

Balıkesirin Karesi İlçesi Kurtdere Mahallesi'nde, cihan şampiyonu Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına yapılan güreşlerin bu yıl 37'incisi yapılıyor.

Güreşler 78'i başpehlivan olmak üzere  1300 güreşçinin katılımıyla yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Edip Uğur beraberinde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdere Mahallesi'ndeki Kurtdere Er Meydanı'nda Kurtdere Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Toplantıda Başkan Uğur, yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak istediklerini, bu nedenle kapalı güreş meydanı yapıp, yılın 12 ayı güreş düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Uğur, daha önceki yıllarda, yağlı güreşlerin ihmal edildiğine dikkat çekip, "Ata sporu yağlı güreşleri teşvik edip, destekleyerek hem Türkiye'de, hem de dünyada marka yapmak için kolları sıvadık. Sahamızı tribünleriyle, soyunma odalarıyla, her şeyiyle örnek bir yağlı güreş arenası haline getirdik. Önümüzdeki yıl bu alanı daha da genişleteceğiz. Geçmişine sahip çıkmayanların geleceğe dair hayalleri ve umutları da olmaz. Bizler büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Türk milleti var olduğu günden bu yana büyük bir millet olmanın tüm özelliklerini layıkıyla taşımış, kendine has değerler üretebilen bir medeniyet olmayı başarmıştır. Şimdi vakit, değerlerimize, medeniyetimize sahip çıkma vaktidir. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana yüzyıllardır süregelen peygamber sporu yağlı güreşi gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Dünyada; her duruşu ve her hareketi bir anlam taşıyan, farklı birer değer olarak yorumlanan ve dua ile başlayan başka bir spor yoktur. Bu bilinçle 2014'ten bu yana aynı şevk ve aynı heyecanla düzenlediğimiz yağlı güreş organizasyonuyla halkımızı kültürel değerleriyle buluşturuyoruz. Geleneksel sporlarımızı tüm dünyada tanınır hale getirmek amacıyla çıktığımız bu yolda en büyük hedefimiz ise Balıkesir'i kültürün, sporun ve turizmin başkenti yapmaktır" dedi.

Bu açıklamalar ayakta alkışlanmalı.

Balıkesir yağlı güreşlerin de merkezi.

Ayrıca Balıkesir Türkiye'de yağlı güreş düzenleyenlere de örnek olacak.

Atasporumuza sözde değil özde sahip çıkılacak.

Balıkesir Belediye Başkanı nezdinde güreşe gönül verenleri tebrik ediyorum.

Çok güzel iş çıkartıyorlar.

Onların heyecan ve tavırlarını gördükçe güreşimizin geleceği adına umutlanıyorum.

Atsporumuz güreşimizin yeniden dirilişine sebep olacak çalışmaları görünce bir millet kendine dönüyor diye düşünüyorum.

Darısı başta Samsunun olmak üzere diğer illerimizin de başına.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.