• İHSANBAŞKAN

Korsan kanal furyasında iş çığırdan çıktı

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 22:17
Korsan kanal furyasında iş çığırdan çıktı
Korsan kanal furyasında iş çığırından çıktı. Sayıları her geçen gün artan ve hukuk tanımayan korsan kanallar ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Yurtdışından kaçak göçek şekilde TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapan korsan televizyon kanallarının sayısı oluşan boşluktan ve gerekli müdahalelerin yapılmamasından kaynaklı her geçen gün giderek artıyor.

Bugün itibari ile sayılarının 50'yi bulduğu belirtilen korsan kanallar 24 saat hiçbir telif ödemeden onlarca filmi ücretsiz yayınlayarak haksız kazanca yol açarken, bununla da yetinmeyip utanmadan kanalların gün içerisinde yaptıkları pek çok yayını da çalıp olduğu gibi ekranlarına taşıyor.

SORUNUN TEMELİNDE PLATFORMLAR VAR

Söz konusu mağduriyetin temelinde ise, yurtdışından aldıkları yayıncı lisansı ile TÜRKSAT uydusu üzerinden düşük ücretlerle frekans kiralayan firmaların oluşturduğu platformlar yer alıyor.

İKİ FİRMA ÖNE ÇIKIYOR

Bu alanda ise Güç Dijital ile Digi Medya adlı iki platform ön plana çıkıyor. Aynı platform üzerinden çok sayıda kanalla yayına çıkabilen firmalar, ekranlarına aldıkları güvenilirliği olmayan reklamlarla dolandırıcılara da kapı aralıyor.

İSYAN ETTİREN YÖNTEM

Çok düşük meblağlar ile yayın yapan korsan kanalların ekranlarını doldurmak için izledikleri yöntem de isyan ettiriyor. Aldıkları reklamların yanı sıra günü doldurmak için pek çok kanalın yüklü paralarla teliflerini satın alarak yayınladığı yüzlerce Türk filmini 24 saat ücretsiz kaçak olarak yayınlayan korsan yayıncılar piyasadaki tüm kuralları da alt üst ediyor.

PROGRAMLARI DAHİ ÇALIYORLAR

Ancak işin daha da ilginç boyutu ise; söz konusu kanalların filmlerin yanı sıra utanmadan ulusal ve yerel kanalların ciddi paralar ile kendilerine özel olarak hazırlattığı onlarca programı kanalların logolarını kapatarak kendi ekranlarına taşıyor olmaları.

TÜRKSAT İZLİYOR

Televizyon yayıncılığı sektörüne ciddi anlamda zarar veren uygulamaya karşı TÜRKSAT'ın müdahale etmemesi de kafaları karıştırıyor...

''ÇARESİSİZ''

Yaşanan mağduriyetin merkezinde yer alan ulusal, bölgesel ve yerel lisanslarla yayın yapan TV kanallarının şikayetçi olduğu korsan yayıncılık karşısında film sektörü temsilcileri de çaresiz olduklarını belirtiyor.

İKİ KURUMA ÇAĞRI!

Sektör temsilcileri kendi zararlarından ziyade bu filmeleri yüklü parayla satın alan kanalların mağduriyetine dikkat çekerken, kanal temsilcileri ise RTÜK ve TÜRKSAT'ın bu yayınlara dur demesini bekliyor.

KANUN DA VAR

Çünkü Radyo Televizyon Üst Kurulu Kanunu'nun 8. ve 37. maddeleri yasadışı yayınların durdurulması ve haksız kazancın önlenmesi görevini tamamen kurula veriyor.

CEZA ALAN YENİ LOGO İLE ÇIKIYOR

Yeşilçam filmlerini, vizyondaki sinema yapımlarını, en büyük bütçeli belgeselleri ve televizyon dizilerini hiçbir telif ödemeden yayınlayan korsan yayıncılar yasal boşluklardan yararlandığı için bir türlü engellenemiyor. Uyarı ve kapatma cezası alan bu kanallar, başka bir firma ve başka bir logo ile birkaç saat sonra tekrardan yayına çıkabiliyor.

http://www.habervaktim.com/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.