Komşu İftarları İlkadımda Birlik ve Beraberliğin adresi oldu

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 26 Haziran 2015 18:55
Komşu İftarları İlkadımda Birlik ve Beraberliğin adresi oldu
Halka sürekli yan yana olma arzusunu taşıyan Başkan Erdoğan Tok, Her akşam farklı bir mahallede kurulan ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan komşu iftarlarının kardeşliği, sevgiyi, kenetlenmeyi ve birlik duygusunu oluşturuyor. dedi.

Komşu İftarlarına Yoğun İlgi

-Komşu İftarları Toplum Dayanışmayı Sağlıyor

Halka sürekli yan yana olma arzusunu taşıyan Başkan Erdoğan Tok, Her akşam farklı bir mahallede kurulan ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan komşu iftarlarının kardeşliği, sevgiyi, kenetlenmeyi ve birlik duygusunu oluşturuyor." dedi.

Her akşam bir mahallede komşular arasında birlik ve beraberlik duygularının artırılmasını hedefleyen ve kurulan her mahallede yoğun ilgi gösterilen Komşu  iftar organizasyonun bu seferki durağı Adalet  Mahallesi Bursa Caddesi'nde oldu.

GENÇLERLE SELFİE

Komşu iftar programına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Başkan Erdoğan Tok, iftar öncesi vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti. Mahalle sakinlerinin kendisine yakın ilgi gösterdiği Başkan Erdoğan Tok, gençlerin selfie (özçekim) isteğini kırmadı. Özellikle çocukların yakın ilgisiyle karşılaşan Başkan Tok, yaşlılara özel ilgi gösterdi.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Komşu iftarlarını  çok önemsediğini söyleyen Tok,  sosyal yapının güçlenmesi sağlayan komşu iftarının örnek teşkil ettiğini ifade etti.  Zengin ve fakirin kaynaştığı, iki komşunun bir araya geldiği komşu iftarlarının tüm perdeleri kaldırdığını kaydeden Tok, Komşu iftar sofrasının eşitlik anlayışının göstergesi olduğunu dile getirdi.

"KOMŞU İFTARLARINDA HUZUR BULUYORUM"

Mahallelerde kurulan komşu iftarlarında huzur, güven ve rahatlık bulduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, "Halkımız iftarlarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşımızın samimi ve sıcak tavrını bu iftar sofralarında görüyorum. Halkımız belki de aynı ortamda aynı sofrada belediye başkanı ile iftar açmanın, yemek yemenin ilk defa tadına varıyor. Vatandaşımız her zaman iyi ve kötü gününde belediye başkanını yanında görmek istiyor. Düğünlerde, cenazelerde ve mahalle toplantılarında her zaman bir araya geliyoruz. Halka yan yana olma arzusunu taşıdığımız iftar çadırımız kardeşliği, sevgiyi, kenetlenmeyi ve birlik duygusunu oluşturuyor" diye konuştu.

MANEVİYATINA UYGUN RAMAZAN PROGRAMI

Akşam namazından sonra Bahçelievler Camiinde teravih namazı öncesi Kuran-ı Kerim okundu.  Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar ve 2008 Dünya Kur'an Okuma Birincisi Nuri Osmaniye Camii İmamı Hatibi Fatih Kaya'nın okuduğu Kuran Tilaveti  huşu içinde büyük bir keyifle dinledi.  Teravih namazının ardından camii çıkışında vatandaşlara ramazan şerbeti dağıtıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.