Kırım Türkleri zor günler yaşıyor

DÜNYA Haber Girişi : 26 Kasım 2014 14:00
Kırım Türkleri zor günler yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türkleri'nin Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türkleri'nin Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kırımoğlu daha sonra Meclis'te Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

''SOVYETLER'DEN DE KÖTÜ''

''Kırım'daki durum Sovyet döneminden de kötü'' diyen Kırımoğlu şu açıklamalarda bulundu:

''(Kırım'da) Sovyet rejiminde en azından bir prosedür vardı. Şimdi prosedürler yok, insanlar kaçırılıp öldürülüyor. Bizim malumatımıza göre şimdiye kadar 19 kişi böyle kaçırılıp öldürüldü. Biz halkımıza 'ne kadar zor olsa da vatanınızı terk etmeyin' telkininde bulunuyoruz. Ama şimdiye kadar aşağı yukarı 8-10 bin vatandaşımız Kırım'dan ayrılarak Ukrayna'nın başka kentlerine gitti.''

''YENİDEN SÜRGÜN OLUYORUZ''

Kırımoğlu sözlerine şöyle devam etti;

''Şimdi gençlerimizi Rus ordusuna çağırıyorlar. Gitmezlerse hapis yatacaklar. Bu nedenle ülkeden ayrılmaya mecbur kalacaklar. Böylelikle yeniden sürgün oluyoruz. Kırım'daki sorunun çözmü, Batı ülkelerinin yaptırımlarının çok kuvvetli olması ve Rusya'nın işgal ettiği toprakları boşaltmak zorunda kalmasıdır ama malesef Batılı ülkeler öyle davranmıyor.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.