KADEF DERNEKLERİ İFTARDA BULUŞTURDU

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 21 Temmuz 2014 14:37
KADEF DERNEKLERİ İFTARDA BULUŞTURDU
Kısa adı KADEF olan Kavak Dernekler Federasyonuna bağlı dernekle iftarda bir araya geldi. Yaklaşık 50 dernek yöneticisi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programına 800'ü aşkın davetli katıldı.
Kısa adı KADEF olan Kavak Dernekler Federasyonuna bağlı dernekler iftarda bir araya geldi. Yaklaşık 50 derneğin yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programına 800'ü aşkın davetli katıldı. İftar programına KADEF Kadın kolları temsilci ve üyeleri de yer aldı.
PROGRAMDA KONUŞMACILAR İSRAİL'İN GAZZE'DE YAPTIĞI KATLİAMLARA TEPKİ GÖSTEREREK KINADILAR..
KADEF Kavak Dernekleri Federasyonu Gazi Sosyal Tesisleri'nde geleneksel iftar yemeğine KADEF Başkanı Op.Dr.Yılmaz KARAGÖZ, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Kavak Belediye Başkanı İbrahim SARICAOĞLU,  Samsun Eski Milletvekili ve 3. Noter Mehmet KURT, İlkadım Bld.Eski Başkanı Necattin DEMİRTAŞ, Emekli Sayıştay Gen.Sekr. Halil İbrahim BAŞARAN,Yaşar Doğu'nun oğlu Bolu İzzet Baysal Üniv.Spor Böl. Bşk. Prof. Dr. Gazanfer DOĞU, 2013 yılı Kavak Yaşar Doğu Güreş Festivali Güreş Ağası İş adamı Mustafa BAŞ, OMÜ Spor Böl.Öğr.Üyesi Seydahmet AĞAOĞLU, OMU İlahiyat Fak.Öğr.Üyesi Mevlüt KAYA, TFF Samsun Bölg. Md. İbrahim GÜVEN, Samsun Yazarlar Dern. Kurucu ve Onursal Bşk. Ahmet SEVEN, Yaşar Doğunun öğrencileri eski Milli Güreşçiler Aziz GÜVEN ve Kadir ÖNGÖR, 2013 yılı Güreş şenliklerine sponsor olan İşadamları, Belediye Meclis Üyeleri, Kavak Muhtarlar Dern.Bşk.Niyazi ÇELİK, Samsundaki Kavaklı Mah.Muhtarları, İç Bölge Dernekleri Platformu Üyeleri Asarcıklılar Dern, Ladikliler Dern, 25 Mayıs Havzalılar Dern, Vezirköprülüler Dern. Başk. ve üyeleri, KADEF'e üye 50 Dernek Bşk ve Üyeleri, Kadef Danışma Kurulu Üyeleri, Kadef Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Basın mensupları katıldı.
Programda KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz KARAGÖZ, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Kavak Belediye Başkanı İbrahim SARICAOĞLU' birer konuşma yaptılar.  
ERDOĞAN TOK; KAVAKLILAR HEM DOST HEM DE  HEMŞEHRİMİZDİR
TOK yaptığı konuşmada; "30 Mart seçimlerinden belirli bir kesimin oyunu değil her kesimden oy alarak Başkanlığa seçildiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Böyle güzel bir gecede Kavaklı kardeşlerimle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Öncelikle yaklaşan kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı kutluyorum. Göreve başladığımız günden bu yana dört ay geçti. Bizler bu dört ay içinde kişileri ayırt etmeden, memleketlerini ayırt etmeden o nereli bu nereli demeden hizmet etmeye devam ettik. 30 Mart seçimlerinde biz belli bir kesimden değil, Kavaklısından, Asarcıklısına, Havzalısına her kesimden oy alarak halkın başkanı seçildik. Kavağı bir Kavaklıdan daha çok iyi bilirim. Köylerini karış karış bilirim. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, Alevi'si, Sun'isi, Arnavut'u, Mübadili  herkes bize oy verdi. Tekrar herkese sonsuz teşekkür ederim. Hiç bir zaman ayırım yapmadık bu zamandan sonrada yapmayız. Çünkü bizleri bu makama getiren halkımız için her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorundayız. Halkımızla aramıza hiçbir zaman mesafe koymadık koyamayız da. Kapımızı halkımıza her zaman ardına kadar açtık. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini bir bir dinledik ve dinlemeye her zaman devam edeceğiz." dedi.

KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz KARAGÖZ'de geceye damgasını vuran konuşmasında şunları söyledi: 

"Sayın Milletvekilimiz, Belediye Başkanlarım....Belediye Meclis Üyelerimiz, Siyasi Parti Temsilcilerimiz, Muhtarlarımız, İş adamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerimiz, Federasyonumuza  bağlı dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerimiz. Basın Mensuplarımız.

Uzaktan yakından davetimize teşrif eden dostlarımız... Gönlüm burada bulunan davetlilerimizin isimlerini tek tek söylemek isterdi, ancak bunun mümkün olmadığını görüyorum. Eğer kabul ederseniz bu durumda hepinize arkadaşlarım, dostlarım, kardeşlerim demek istiyorum.

Hepinize, Kavak Dernekler Federasyonumuz tarafından Geleneksel hale gelen İftar yemeğimize katılımlarınızdan dolayı şahsım ve yönetimim adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum.

DEĞERLİ DAVETLİLER

Rahmet  Mağfiret ve Bereket dolu Mübarek Ramazan-ı Şerif Ayı sahip olduğu zenginlikleriyle ruhumuzda tarifi güç  manevi his ve heyecan oluşturmaktadır. Biz de bu duyguları, düzenlediğimiz iftar programlarıyla paylaşmaya dolayısıyla artırıp çoğaltmaya çalışıyoruz. Her Ramazan ayında olduğu gibi içerisinde yaşadığımız bu ayda da ruh dünyamızda ciddi kazanımlar elde ettik. Birlik ve beraberliğimizi kaynaştırdık. Kardeşlik ve dostluk duygularımızı tazeledik. Aynı din, aynı dil, aynı vatan, aynı bayrak, aynı millet olarak bir arada yaşamanın getirdiği sorumlulukları bir kez daha muhasebe etme fırsatını bularak pekiştirmeye çalıştık.

Biz "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" buyurarak toplumun derdine ortak olmaya çağıran, "Birbirinizi sevin birbirinizi sevmedikçe müslüman olamazsınız. müslüman olmayınca da cennete giremezsiniz" buyuran sevgi ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammedin  ümmetiyiz. "Biz gelmedik kavga için bizim kavgamız sevgi için" diyen Yunus Emrelerin nesilleriyiz. Biz "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen Şeyh Edebalinin öğüdüyle beslenen Osman Gazilerin, Orhan Gazilerin, Fatihlerin torunlarıyız...

KIYMETLİ  DAVETLİLERİMİZ

Bugün Samsunda bünyesinde 50'den fazla derneğin üye olarak yer aldığı büyük bir federasyonuz. Onbinleri aşan üye sayısıyla büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. "Önce insan" diyerek belirlediğimiz yol haritamızı aynı çizgi ve aynı hassasiyetle devam ettirmekteyiz.  Bünyemizde yer alan derneklerimiz işte bundan duyduğu sorumluluk ve "İnsanın efendisi insana hizmet edendir" ölçüsünden aldığı güvenle çalışmalara başlamış köylerini yaşanılır hale getirmeyi başarmışlardır. Yeniden imar ettikleri Camilerimizin yanına yemekhaneler, oturma odaları ve çevre düzenlemeleriyle medeniyetimizi ışıklarını yeniden yakmaya vesile olmuşlardır. Buna bağlı olarak milli ve manevi değerlerimizin kaybolup gitmesine engel olmanın yanı sıra komşuluğun akrabalığın dostluk ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesine vesile olmuşlardır. Bugün köylerimizde yaşanan bu değişikliği yakından görünce geçtiği yerlerde ardına çil çil kubbeler serpen ordunun mirasına sahip çıkmalarından dolayı arkadaşlarımızla göğsümüz kabarmaktadır. Bu arkadaşlarımıza huzurlarınızda kendilerine bir kez daha saygımı sevgimi ifade ediyor şükranlarımı sunmak istiyorum.

DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM!

KADEF OLARAK; Gücümüz ölçüsünde birçok hizmete imza attık. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Önemli  hafta ve günlerde anma toplantıları yaptık. İyi ve kötü günde sizlerle yan ya olduk. Asla ayrıştırma içerisinde olmadık, buna da müsaade etmedik. Dağılanları toplamaya, topladıklarımızı dağıtmamaya çalıştık. Binlerce insanın birbiriyle tanışmasını kaynaşmasını hatta dost ve arkadaş olmasını sağladık. Şehrimizin her türlü meseleleri hakkında düşüncelerimizi dile getirdik. Eğriye eğri doğruya doğru diyebilme duruşunu gösterdik. Meselelerimizi sorunlarımızı demokratik ortamlara taşıyıp orada tartışıp konuşarak çözümlemeye çalıştık. Bunu yaparken şehrimiz ve ülkemizi adına genel menfaatleri göz önünde tutarak şahsi duygularımızı karıştırmamaya dikkat ettik. Temsil ettiğimiz insanları onların onuruna yakışır şekilde temsil ettik. Aldığımız ve alacağımız kararlarda istişareye önem verdik. Yaşadığımız şehre bir çivi çakan herkese teşekkürlerimizi açıkça beyan ettik. Bünyemizde yer alan değişik dünya görüşüne sahip arkadaşlarımızla doğru yerde yer almaya gayret gösterdik.

Şehrimizin gururu, ülkemizin milli değeri dünyaya mal olmuş atasporumuzun efsane ismi Hemşehrimiz Yaşar Doğu'yu anma adına güreş festivalleri düzenleyerek gelecek nesillere taşıma noktasında taşın ucundan tutmaya çalıştık. bu hususlarda bizlerin yanında olan yardımlarını esirgemeyen ve bundan sonra da fedakarlıklarına devam edecek olanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlarım yeri gelmişken burada bir hatırlatma yapmadan da geçmek istemiyorum. Kuşkusuz insan bedeninde olduğu gibi bizim bu nezih kuruluşumuzun bünyesinde de içeriden ve dışarıdan kaynaklanan sorunlar çıkartılması kaçınılmazdır. Bunları hep birlikte sağlıklı bir şekilde çözecek güç ve güvene sahibiz. Bu konuda bugüne kadar fitne ve fesada fırsat vermediğimiz gibi bundan sonra da vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. 

DEĞERLİ DAVETLİLER KIYMETLİ MİSAFİRLERİMİZ

Gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında yaşanan milli ve manevi değerlerimize yönelik insanlık dışı hal ve hareketleri bugüne kadar tasvip etmedik bundan sonra da tasvip etmeyeceğiz.

Biz bu Cennet vatanı kolay elde etmedik. Her karışında şüheda fışkıran bu topraklarda hiç bir ihanete fırsat verilmeden birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamak arzusundayız. İnsan onuru zalimin karşısında mazlumun yanında yer almakla kazanılır.

İçerisinde bulunduğumuz şu Mübarek Ramazan günlerinde Peygamberimizin "Veda Hutbesinde" yer alan ölçü ve düsturları bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız. Umarım bu ölçüler hayatımızda zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz muhasebeye çok şey katmaya devam edecektir. Yine bu vesileyle huzurlarınızda başta Filistin ve Gazze olmak üzere dünyanın neresinde, dili dini rengi ırkı ne olursa olsun kime ve kimlere karşı insanlık cürümü ve zulmü işleniyorsa onları kınıyor ve telin ediyoruz.

SAYGIDEĞER DAVETLİLERİMİZ

Geleneksel iftarımızın bu yıl bu mekanda düzenlenmesine katkı sağlayan İlkadım Belediye Başkanımız Sn. Erdoğan TOK'a huzurlarınızda teşekkür ediyor, iftarımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran siz değerli davetlilerimize tekrar teşekkür ediyor, şimdiden hayırlı BAYRAMLAR diliyorum" 

Etiketler : KADEF
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.