• İHSANBAŞKAN

İstiklal Marşımızı anlamaya ihtiyaç var

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Mart 2016 22:37
İstiklal Marşımızı anlamaya ihtiyaç var
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in  İstiklal Marşımızın kabulü ile ilgili açıklaması
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Seven yaptığı açıklamada; " İstiklal Marşımız metni aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin ne kadar zorlu günler yaşadığını resmetmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını sanki kendi iradesiyle değilde, ona rahmani bir güçle yazdırılmış gibidir. zaten o da İstiklal Marşını Safahat isimli kitabına koymamış bu şiir benim şahsıma değil milletime aittir demişti. İstiklal Marşı sıradan bir insanın sıradan duygularla yazabileceği bir şiir değildir. Bu şiiri yazmak için adeta M. Akif Ersoy gibi bir dava adamı seçilmiştir. O günleri ruhunda yaşayıp çilesini çeken M. Akif Ersoy bu sebeple olacak ki; "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı" nasip etmesin demiştir. Bu ifadelerde de anlaşılacağı gibi M. Akif Ersoy İstiklal Marşı'nın hem çetin günlerde yazıldığını hem de böylesine çetin günleri bu milletin bir daha görmemesini istemekte ve Allah'ın kimseye de İstiklal Marşı yazmaya kalkışmaması için dua etmektedir. 

Bir şeyi daha itiraf etmek ve bir gerçeği söylemek gerekir ki o da  aradan geçen bir asra yakın süre içerisinde bu kez de ruh dünyası darmadağın edilen bir milletin ortaya çıkarılmak istenmesidir. Vatanımıza saldıran emperyalist güçler bu kez de milletimizin ruh dünyasına saldırmış onu aslından uzaklaştırmanın savaşını vermiştir. Göğüs göğüse yapılan savaşı kaybeden zalim ve hain düşmanlar maalesef bu ikinci savaşta istedikleri neticeyi almış gibi görünmektedirler.

Düşmanlarına karşı vatanını kurtarmayı bilen bu yüce millet şu andan itibaren de ruhunu kurtarmak zorundadır. Çağlar geçse de düşmanın zihniyeti değişmemektedir. Bu Cennet vatana göz koyanlar yine aynı kirli emelleri beslemekte ve karanlık tuzaklar kurmaya çalışmaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz şu günlerde İstiklal Marşımızı yine aynı duygularla okuyup anlamaya ihtiyacımız vardır. Yani bugünlerde anmaktan fazla anlamaya ihtiyacımız vardır.""  dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.