• İHSANBAŞKAN

İstanbul Eczacı Odasının bildirisine SAY-DER'den sert tepki

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 20:01
İstanbul Eczacı Odasının bildirisine SAY-DER'den sert tepki
Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven İstanbul Eczacı Odasının yayınladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Seven yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Samsun Yazarlar Derneğinden İstanbul Eczacı Odasının bildirisine sert tepki

Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven İstanbul Eczacı Odasının yayınladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Seven yaptığı açıklamada şunları söyledi.

İstanbul Eczacı Odasının yayınladığı talihsiz bildiriyi basında çıkan haberlerde okudum ve irkildim. Türk Milleti hain FETÖ terör örgütünün planladığı darbe girişimine karşı canını ortaya koyarak gösterdiği Destani bir tepkiyle bir kere daha tarih yazmıştır. Bu kararlı tutumuyla demokrasiye omuz vermiş hainlerin kirli planlarını altüst etmeyi başarmıştır. Yüce milletimizin Darbe girişim planını altüst etmesiyle perişan olan hainler ve yandaşları bu millete darbe yapılamayacağını bir kez daha anlamışlardır. Bu esnada 173'ü sivil olmak üzere 240 şehit vererek bir kurtuluş savaşı daha zaferle sonuçlanmıştır. Devleti ve milletinin üzerine tankları süren silah namlularını doğrultup acımasızca sıkan hainler önlerine kim gelirse şehit etmişlerdir. Darbe girişimlerini haber alır almaz bir an bile duraksamadan meydanlara dökülen halkımız 15 Temmuz gecesinden bu yana nöbetlerini aksatmaksızın sürdürmüşlerdir. Meydanları terk etmeyen bu milletin tek derdi ve gayesi milli iradeye ipotek konulmaması, demokrasiye sahip çıkılması, devletinin ve milletinin yanında olmasıdır. Bu gerçeği görmezden gelen İstanbul Eczacı Odası yayınladığı bildiriyle söz bir lanetleme yapıp akabinde bu yüce milletin evlatlarına ağır ifadeler kullandığı görülmektedir.  Darbecilere karşı duran sivil kahramanlara 'eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruh' ifadesi kullanmış devamında lanetlediklerini bildirmişlerdir. Durumdan vazife çıkartarak yazıldığı belli olan ve maksadını aşan bu ifadeler hiçbir şekilde kabul edilemez. Milletimiz devleti ve milletine bağlı, asker ve polisine daima en yüksek derecede sevgisini göstermiş, göstermeye de devam edecektir. Açıkça provokasyon kokan bu bildiri talihsiz açıklamalarla doludur. Maksadı açıkça belli olduğu görülen bildiri ihanete çanak tutmaktadır. Bu skandal bildiriyi hazırlayan ve yayınlayan başta İstanbul Eczacı odasını ve buna benzer grupları Yüce Türk Milleti adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

HALKI TERÖR ÖRGÜTÜ ZİHNİYETLİ OLARAK NİTELENDİRDİLER

İstanbul Eczacı Odası'nın yayınladığı ilan:

"Sebep her ne olursa olsun, kimin kirli planı sahneleniyorsa sahnelensin, dün geceden bize kalan utanç ve gözyaşıdır. Demokratik bir hukuk devleti olması gereken ülkemizde, yapılan askeri ve sivil darbe girişimlerini lanetliyoruz.

Bu ülkenin, 20 yaşında, vatandaşlık görevi olarak silahaltına alınmış, canı Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet, canımız onların soluğuna emanet evlatlarımızı, eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruha linç ettirenleri, buradan demokrasi ve kahramanlık devşirenleri lanetliyoruz.

Bu ülkenin askeri, polisi kardeştir. Ve halkı evlatlarına daima sahip çıkmıştır, çıkacaktır. Yaşadığımız bu onursuzluğun ve utancın son olmasını, toplumsal barış ve huzur ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz.

Ne şeriat, ne darbe. Tam bağımsız Türkiye"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.