İSRAİL'DE ORDU VE HALK PANİK VE KORKU İÇİNDE

DÜNYA Haber Girişi : 26 Temmuz 2014 00:55
İSRAİL'DE ORDU VE HALK PANİK VE KORKU İÇİNDE
İsrailde korku ve panik hayatı gelce uğrattı. Halk sokaklara çıkamıyor. Askerler korku içinde. Psikologlar yetersiz kalıyor.

İSRAİL DE ORDU VE HALK PANİKTE

SAVAŞ KARŞITLARI ARTIYOR

GÜNLERDİR KORKU VE UYKUSUZLUK İÇERİSİNDE YAŞIYORLAR

İsrailde korku ve panik hayatı gelce uğrattı. Halk sokaklara çıkamıyor. Askerler korku içinde. Psikologlar yetersiz kalıyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın daha önce esir aldığını açıkladığı "Oron Şaul" adlı askerin 20 Temmuz'daGazze'deki çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca Gazzeli direnişçilerin BM'ye ait bir okuldan füze fırlattığı iddia edilen açıklamada, Başçavuş Guy Levy'nin hayatını kaybettiği, birçok İsrail askerinin yaralandığı öne sürüldü.

Bugün Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda 6'sı ağır 14 askerin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonunun başlamasından bu yana ölen İsrailli asker sayısının 35'e yükseldiği aktarıldı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Gazze'ye saldırı başlatılmasından bu yana 33 askerin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını belirtmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ölen İsrail askeri sayısının 76 olduğunu duyurmuştu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan bugün yapılan açıklamada ise Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde 10 İsrail askerinin öldürüldüğü bildirilmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana ambargo altında tuttuğu Gazze'ye saldırılarında, 836 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 400 kişi yaralandı.

ABD, BM, Avrupa ülkeleri ve Mısır'ın siyasi ekonomik ve askeri desteğine rağmen İsrail ordusu Hamas'ın Gazze'deki direnişini kıramıyor. Gazze'ye her gün ölüm kusan İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları karşısında ağır kayıplar vermeye başladı. El-Kassam Tugayları, dün 8 İsrail askerini daha öldürdüğünü açıklarken roket ile Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nın da vurulduğu belirtildi. Saldırıda 6 İsrail askerinin öldüğü kaydedildi.
 
GAZZE'DE KARAYA OTURDULAR
 
Böylece İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlattığı günden bu yana el-Kassam tarafından öldürülen asker sayısı 66'ya yükseldi. Kayıpların artması İsrail'in ateşkes çabalarını da hızlandırıyor. İran'ın dini lideri Ali Hamaney ise Hamas'ı savaşmayı sürdürmeye çağırdı. El-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı dün füzelerle vurduğunu duyurdu.
 
UÇUŞ SEFERLERİ İPTAL
 
Kassam'ın İsrail'in tek uluslararası havalimanını vurması İsrail'e zor günler yaşatıyor. Havalimanına düzenlenen saldırılar nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, havalimanına uçuşu yasaklamıştı. Türk Hava Yolları'nın yanısıra ABD, Kanada, Norveç, Fransa, Almanya hava yolu şirketlerinin seferlerini askıya alması İsrail'e zorda bıraktı. Baskılar sonucu ABD uçak seferlerine izin verdi.


Etiketler : İSRAİL
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.