• İHSANBAŞKAN

IŞİD KORKUSU SAKAL KESTİRİYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ekim 2014 16:56
IŞİD KORKUSU SAKAL KESTİRİYOR
Güneydoğu'daki berberler, vatandaşların IŞİD ya da Hizbullahçı damgası yememek için bazı vatandaşların sakallarını kestirdiğini ya da imajlarını değiştirdiğini belirtti.
Özellikle Diyarbakır'da son birkaç gün içerisinde berberlerin yoğun bir şekilde sakal traşı yaptığı öğrenildi. 
Güneydoğudaki berberler, vatandaşların IŞİD ya da Hizbullahçı damgası yememek için bazı vatandaşların sakallarını kestirdiğini ya da imajlarını değiştirdiğini belirtti. 
Sakallarını kesen ve  kestirmeye gelenlerin Diyarbakır'la sınırlı kalmadığında öğrenildi.
IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da yaşanan olaylarda çok sayıda sakallı vatandaş da göstericilerin hedefi haline geldi. Bu durum, olayların durulmasının ardından vatandaşların berberlere giderek, ya sakallarını kesmesine ya da imajlarını değiştirmesine neden oldu. Kentteki berberler, günde ortalama 14-15 kişinin IŞİD ya da Hizbullahçı damgası yememek için tıraş olmaya geldiğini ifade etti. "DAMGALANMAMAK İÇİN SAKALLARINI KESİYORLAR" Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Diyar Berber Salonu'nun işletmecisi İsmail Kazak, bayram ertesi olmasına rağmen yoğun bir şekilde sakal tıraşı yaptıklarını söyledi. Kazak, "Olaylarda Hizbullah'la ya da IŞİD'le alakası olmayan bazı vatandaşlar da mağdur oldu. Bu yüzden halk bu konuda çok tedirgin oldu. Buna benzer bir durumu da 90'lı yıllarda görmüştük. Vatandaşlar hem damgalanmamak için hem de başlarına bir şey gelmesin diye ya gelip sakallarını tamamen kestiriyorlar ya da imajlarını değiştiriyorlar" dedi. "GÜNDE 14-15 KİŞİ SAKALLARINI KESMEYE GELİYOR" Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kuaförlük yapan Yakup Bahadır ise, sıradan zamanlarda günde 3-4 sakal tıraşı yaptıklarını ancak son günlerde bu sayının 14-15'ı çıktığını vurgulayarak, "15 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk defa bu kadar çok sakal tıraşı yapıyorum" diye konuştu. Kaynak: http://www.mynet.com/haber/guncel/share-1500480-1?utm_medium=copy
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.