İLKADIMLI ÖĞRENCİLERDEN FATMA ÇAVUŞUN KABRİNE ZİYARET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Nisan 2018 21:30
İLKADIMLI ÖĞRENCİLERDEN FATMA ÇAVUŞUN KABRİNE ZİYARET
İlkadım Kent Konseyinin önceki yıl başlattığı 'Gençler Değerleriyle Buluşuyor' projesi çerçevesinde İlkadımlı Gençlere Yaşar Doğu, Fatma Çavuş, Yıldıray Çınar, Ali Fuat Başgil, Mustafa Dağıstanlı gibi değerler anlatılmaya devam ediyor.
İLKADIM BELEDİYESİ İLKADIM KENT KONSEYİ'NDEN ANLAMLI FAALİYET

İlkadım Kent Konseyinin önceki yıl başlattığı 'Gençler Değerleriyle Buluşuyor' projesi çerçevesinde İlkadımlı Gençlere Yaşar Doğu, Fatma Çavuş, Yıldıray Çınar, Ali Fuat Başgil, Mustafa Dağıstanlı gibi değerler anlatılmay
a devam ediyor.

İlkadım İlçe sınırları içerisinde eğitim yapan değişik okullardan davet edilen 45'kişilik öğrenci gurubu öğretmenleri nezaretinde Milli Mücadele Kahramanı Fatma Çavuşun 19 Mayıs İlçesi Dağköy'de bulunan kabrini ziyaret etti. 

Ziyarete İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü ve Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt eşlik etti. 

Ziyaretten evvel Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Fatma Çavuş kitabının yazarı Arş.Yazar Ahmet Seven öğrencilere bir konferans verdi. Seven verdiği konferansta bu vatan için canının vererek şehit düşenleri, canla başla çarpışıp gazi olanları asla unutmayacağız. Fatma Çavuş Kurtuluş Savaşında Türk Kadınının gösterdiği kahramanlıkların yöremizdeki önemli temsilcilerinden birisidir. Bugün biz onun şahsında bütün Kahraman Türk Kadınlarını Rahmet ve Şükranla anıyoruz diyerek konuştu.

Konferansın ardından Fatma Çavuşun Kabrine geçilerek buruda Kur'an-ı kerim okunup dua edildi. 

Seven Türkiye genelinde heyecan uyandıran ve isim babası olarak birçok projeye kapı açan Gençler Değerleriyle Buluşuyor projesi ile ciddi bir eğitim hizmeti veren İlkadım belediye Başkanlığına ve İlkadım Kent Konseyine teşekkür etti.

Öğrencilere daha sonra rehber eşliğinde Kızılırmak Deltası gezdirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.