• İHSANBAŞKAN

İlkadıma Seçuklu Mimarisine uygun külliye yapılacak

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 16 Kasım 2015 19:55
İlkadıma Seçuklu Mimarisine uygun külliye yapılacak
İlkadım İlçesi'nde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 'Selçuklu mimarisine uygun 1400 kişilik caminin temellerini atıyoruz' dedi.

BAŞKAN TOK'TAN YİNE BİR MÜJDE

SELÇUKLU MİMARİSİYLE CAMİ VE KÜLLİYE YAPILACAK

 

ERDOĞAN TOK "1400 KİŞİLİK CEMAATİYLE İLKADIMDA HAYAT BULACAK"

 

İlkadım İlçesi'nde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 'Selçuklu mimarisine uygun  1400 kişilik caminin temellerini atıyoruz" dedi.

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok  Gazi Sosyal Tesislerinde İlkadım İlçesi'nde görev yapan Din Görevlileri ile bir araya geldi. İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçesi Din Görevlileri toplantısına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Toplantıya katılan din görevlileriyle yakından ilgilenen Başkan Tok köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölge imamlarıyla uzun süre sohbet etti. İlkadım İlçesinde bulunan camilere ve cami çevrelerinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Tok, İlkadım'da  Selçuklu mimarisine uygun 1400 kişilik bir külliyenin yapımına başlandığını ifade etti.

 

" HER ZAMAN KATKI SAĞLADI"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un  İlkadım'da bulunan camilere büyük ölçekte destek verdiğini belirten İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat "Her ay düzenlediğimiz toplantımızı İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'un aracılığı ile İlkadım Gazi Sosyal Tesislerimizde gerçekleştirdik. Bu noktada Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. İlkadım Belediyemiz ile uzun süredir istişare içinde başarılı işlere imza atıyoruz. Başkanımız Erdoğan Tok sayesinde her camimizin temizliği titizlik ile gerçekleştiriliyor. Gerek cami onarımları gerek çevre düzenlemeleri konusunda belediyemizden her türlü desteği görüyoruz. Katkılarını bizden esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a tekrar teşekkürlerimi sunar başarılarını dilerim" dedi.

 

"BAŞKAN TOK HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU"

İl Müftülüğüne atandığı günden bugüne İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un büyük destekçisi olduğunu ifade eden Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı "Bugün burada bizleri bir araya getiren İlkadım Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İl Müftülüğü olarak görüyoruz ki İlkadım'da ki camilere büyük önem veriliyor. Camilerimizin çevresi ve çehresi değişiyor. Bu değişimde  İlkadım Belediyemizin payı oldukça büyüktür. Bu noktada gerek İlkadım Belediyemizi gerek İlçe Müftülüğümüzü çalışmalarından ötürü kutluyorum. İl Müftülüğü görevine atandığım günden bugüne destekçim olan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a teşekkürü borç bilirim" dedi.

 

"DESTEKLERİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK"

İlkadım Belediyesi olarak ilçede bulunan camilere büyük katkı sağladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan  Tok,  "İlkadım Belediyesi olarak ilçemizde bulunan camilerimizin her konuda destekçisiyiz.  Geçmiş zamanlarda yasa gereği camilere hiçbir şekilde yardım sağlayamıyorduk, şimdi ise yerel yönetimlerin camilere yardım edebilmesinin önü oldukça açıldı. Hükümetimiz sağ olsun bunun önünü açtı ve artık resmi bir şekilde camilerimize yardım edebiliyoruz " diye konuştu.

 

"İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

İlkadım'da Selçuklu Mimarisine uygun  1400 kişilik cemaati olacak şekilde bir külliyenin temellerinin kısa süre atılacağını da belirten Başkan Tok, " Ayrıca İlkadım İlçemiz Ihlamur Bulvarı üzerinde Kalkanca Mahallemizde şuanda bir cami temeli atılıyor. Selçuklu , mimarisine uygun büyük bir külliye inşa edeceğiz. Tamamen ahşap ve kesme taşlardan oluşacak deniz manzaralı muhteşem bir camii olacak. Camilerimizin çoğunda hanım kardeşlerimiz adeta unutulmuş. Bu külliyede hanım kardeşlerimiz rahat rahat abdest alabilecekleri bölümler ferah bir şekilde ibadetlerini yerine getirecekleri bölümler olacak. Temel kazısına başladığımız bu camiimiz iki yıl gibi bir süre içinde kullanıma açılmış olacak ve bu camimizin baş sorumlusu belediyemiz olacak. Şimdiden  İlkadım İlçemize Samsunumuza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun " dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.