İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI 7. YILINA GÖRKEMLİ GİRDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Şubat 2020 11:37
İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI 7. YILINA GÖRKEMLİ GİRDİ
Samsunlu Şairlerin katılımıyla aralıksız 7 yıldır gerçekleşen ve sunumunu Doğan kan'ın yaptığı İlkadım Şiir Akşamları programı icra edildiği İlkadım Belediyesi Acem Tekkesinde görkemli bir programla kutlandı.
İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI 7. YILINA GÖRKEMLİ GİRDİ


Samsunlu Şairlerin katılımıyla aralıksız 7 yıldır gerçekleşen ve sunumunu Doğan Kan'ın yaptığı İlkadım Şiir Akşamları programı icra edildiği İlkadım Belediyesi Acem Tekkesinde görkemli bir programla kutlandı. 


İlkadım Belediyesi-Samsun Yazarlar Derneği ve Kavak Dernekler Federasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programın 7. yıl etkinliğinde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ve   Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Erişgin 7. yıl pastasını birlikte pasta kestiler.


NECATTİN DEMİRTAŞ: NİCE 7. YILLAR DİLİYORUM


İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Samsunlu Şairlerin bir araya gelerek şiir programını İlkadım Acem Tekkesinde düzenlemelerinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek bu programın Samsuna damga vurduğunu daha nice yıllar aynı kararlılık ve muhabbetle devam etmesini arzu ettiğini söyledi. Demirtaş konuşmasında programı organize eden Samsun Yazarlar Derneği ve Kavak Dernekler Federasyonu ile birlikte katılımcı şairlere teşekkür etti. Demirtaş İlkadım Belediyesi olarak sanatın ve sanatçıların yanında olduklarını da sözlerine ekledi.


Şairlerin şiirlerini yorumlayıp, ozanların milli duyguları  ifade eden türkülerini seslendirdiği programda Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Erişgin ve OMÜ Edebiyat Profesörü Şahin Köktürk birer konuşma yaptılar. 


Geceye Aydınlar Ocağı Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Taner TUNÇ ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri de katılarak onur verdiler. 

SAMSUNLU ŞAİRLER BİR ARADA 

Şairlerin salonun Türk Bayrakları ile donatıldığı görülen gecede Vatan ve Bayrak konulu şiirler okunması dikkat çekti. Şiirlerini okuyan şairler İlkadım Şiir Akşamları Programının Samsun için bir şiir klasiği haline geldiğini söylediler.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.