• İHSANBAŞKAN

İLKADIM'DA OKUR-YAZAR BULUŞMALARI...

SAMSUN HABER Haber Girişi : 21 Ocak 2018 12:10
İLKADIM'DA OKUR-YAZAR BULUŞMALARI...
İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Okur Yazar Buluşmaları' etkinliği kapsamında Yazar-Şair Savaş Ş. Barkçin İlkadımlılarla buluştu.

İLKADIM'DA OKUR-YAZAR BULUŞMALARI...

 İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Okur Yazar Buluşmaları" etkinliği kapsamında Yazar-Şair Savaş Ş. Barkçin İlkadımlılarla buluştu.


İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Okur Yazar Buluşmaları’nın” konuğu memuriyette Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına kadar birçok kademede bulunmuş ve tasavvuf alanında yazdığı kitap ve şiirlerle büyük başarı kazanmış Savaş Ş. Barkçin oldu. İlkadımlıların büyük ilgi gösterdiği buluşmaya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, HAK-İŞ Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Ziya Uzun, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  “NEFS CUMHURİYETİNDE KAPİTALİZME LAF SÖYLENEMEZ" 

Acem Tekkesi ve Kültür Evinde gerçekleştirilen etkinliğe büyük ilgi vardı. Bu ilgi karşısında mutlu olduğunu belirten Barkçin, siyasetten ahlaki değerlere, İslamiyet'ten sanata birçok konuya değindi.

“DOĞRUYU ALLAH YÖNELEREK BULMALIYIZ"

Medeniyet ve ekonomik gücü karıştıran zihniyetlerden ülke olarak zarar gördüklerini ifade eden Savaş Barkçin, “ Batı'daki teknolojik gelişmeleri doğru analiz edemediğimizden toplum olarak bir yanılgıya düşmekteyiz. Teknoloji savaş ve ölüm getiriyorsa olumlu algılanmaması gerekir. Bunun içinde kendimizi iyi eyitmeliyiz. Bunun da yolu Allah'ın emirlerini doğru anlamak ve anlatmaktır" dedi.

 "ESERLERİ GÖNLÜMÜZDE YER EDİYOR"

Program sonrasında Savaş Ş. Barkçin ile sohbet siyaset ve edebiyat üzerine sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; "Hem siyasette hem de edebiyatta birçok başarılara imza atan değerli yazarımızı hemşehrilerimizle bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduk. İlkadımlı kardeşlerimizin yoğun ilgileri de bizi oldukça sevindirdi. Tasavvuf edebiyatı ve şiirleriyle gönül bahçemizde yer eden ve eserler kazandıran Savaş Barkçin'e paylaştığı bilgiler ve teşrifleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

 "Okur Yazar Buluşmaları" programın sonunda Okurların Kitaplarını imzalayan Savaş Ş. Barkçin’e Başkan Tok tarafından “El-Kerim” yazılı tablo hediye edildi.

SAVAŞ BARKÇİN KİMDİR?

1966 Ankara doğumlu olan Barkçin, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunudur. Bürokrasi hayatında birçok kademede görev yaparak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına kadar yükselmiştir. Yazıları gazete ve dergilerde yayınlanan yazar 2009 yılı Yazarlar Birliği Ödülü sahibidir. Divan şiirleriyle yayımlanan şiirlerinin yanı sıra tasavvuf müziği ve edebiyat yazarlığının yanı sıra televizyon programları da yapmaktadır.

Etiketler : KİTAP
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.