Hürriyet Ahmet Kaya'nın sürgünde ölmesine neden olmuştur

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2015 09:32
Hürriyet Ahmet Kaya'nın sürgünde ölmesine neden olmuştur
Bir televizyon programına katılan Muhsin Kızılkaya, Hürriyet gazetesinin kirli geçmişine değinerek ' Bu gazete Yaşar Kemale'e terörist diyen, Orhan Pamuk'u hedef gösteren, Ahmet Kaya'nın sürgünde ölmesine neden olan bir gazete' dedi.

AK Parti'yi devirirlerse yapacakları ilk şey...

Muhsin Kızılkaya, Eski Türkiye'nin statükocu zihniyeti AK Parti'yi devirirse yapacakları ilk şeyi açıkladı.

Bir televizyon  programına katılan Muhsin Kızılkaya, Hürriyet gazetesinin kirli geçmişine değinerek ' Bu gazete Yaşar Kemale'e terörist diyen, Orhan Pamuk'u hedef gösteren, Ahmet Kaya'nın sürgünde ölmesine neden olan bir gazete' dedi.

İşte Muhsin Kızılkaya'nın programda öne çıkan açıklamaları?

AK PARTİYİ DEVİRİRLER İLK YAPACAKLARI ONLARI GÖMMEK

Aslında şu anda Hürriyet gazetesinin ve medyanın belli yerlerini tutmuş sol gelenekten gelenlerin, kendilerine solcu diyen gelen insanların solla bir ilgisi kalmamış. Aksine solcuların en büyük hedefi Hürriyet ve yanındaki orada çalışan adamlardır. Şöyle bakalım Akın Birdal'ın vurulmasına, Ahmet Kaya'nın sürgünde ölmesine vesile olmuş bir gazete, Mehmet Ali Birand'ın andıçlanarak hayatlarının bir döneminin karartılmasına neden olan, Tansu Çiller'in topuk seslerinin bize ilk defa duyuran bir gazete. Yaşar Kemal'e terörist diyen, Orhan Pamuk'u hedef gösteren bir gazete. Dolayısıyla Hürriyet gazetesinin oluşturduğu cephenin gerisinde sipere yatmış bazı 'mağdur' solcuların vakti zamanındaki mağrur olan eski Türkiye'nin muhafazasına çalışan ekiple yan yana gelmesinin tek bir açıklaması vardır. Bunları bir araya getiren tek şey sol bir fikriyat değildir. AK Parti'ye karşı, onun koyduğu hedeflerine karşı engel çıkarmak için ortaya çıkmış bir birlikteliktir. Eski Türkiye ile dangalak solcuların birleşmesi hadisesidir. Eski Türkiye'nin statükocu zihniyeti Allah korusun AK Parti'yi devirirse ilk yapacakları şey ilk önce onları dangalak solcuları mezara gömmek olacaktır.

Muhsin Kızılkaya bu açıklamaları Kanal 24 televizyonunda yaptı. 

Muhsin Kızılkaya

Nüfus kütüğü kayıtlarına göre 1966 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Güzereş köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Hakkari'de okudu. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi'nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. 1993 yılında aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptı; 2001 yılından beri Beşiktaş Kültür Merkezi'nde çalışıyor. Bu arada çeşitli gazete ve dergilere yazılar yazıyor, Kürtçe'den Türkçe'ye çeviriler yapıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.