• İHSANBAŞKAN

HÜKÜMLÜLERE KISMİ AF GELİYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2019 11:10
HÜKÜMLÜLERE KISMİ AF GELİYOR
BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında çalışma var" diyerek müjdesini verdiği düzenlemenin detayları ortaya çıktı.

HÜKÜMLÜLERİ KISMİ AF GELİYOR

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında çalışma var" diyerek müjdesini verdiği düzenlemenin detayları ortaya çıktı. Düzenleme af değil, Ceza İnfaz Yasası'nda yapılacak bir değişiklik olacak. Bu kapsamda cezaevinde kalma süreleri düşürülecek ve 100 binden fazla mahkumun da çıkması söz konusu olacak. Erdoğan'ın bahsettiği pakette öne çıkanlar şöyle:


İNFAZ SÜRELERİ DÜŞECEK:


Ceza infaz süreleri düşürülecek. Yani cezaevinde kalma süresi daha da kısalacak. Adli suçlarda yüzde 66 olan bu sürenin yüzde 50'ye doğru çekilmesi üzerinde duruluyor. Bu durumda 10 yıl hapis cezası alan bir kişi mevcut sistemde 6 yıl 6 ay cezaevinde kalırken, bu süre yeni düzenleme ile 5 yıla inmiş olacak. Düzenleme geriye doğru yürüyeceği için cezasının yüzde 50'sini çekenler cezaevinden çıkacak. Bu durumda 100 binden fazla mahkumun da cezaevinden çıkması öngörülüyor. Terör suçları için ise herhangi bir indirim yapılması öngörülmüyor.


KADIN VE ÇOCUK CİNAYETLERİ:


Toplumu derinden etkileyen kadın cinayetleri, çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve cinayetler için ise ayrı bir düzenleme yapılması planlanıyor. Bu suçlar için cezaevinde kalış sürelerinin artırılması düşünülüyor. Bu kapsamda kadınlara dönük suçları işleyenlerin en az 40 yıl, çocuk suçlarında da 50 yıl cezaevinde kalması üzerinde duruluyor.


AÇIK CEZAEVİ


Hükümlülerin açık cezaevine alınma sürelerinin gözden geçirilmesi de masada bulunan konulardan biri. Daha kısa sürede açık cezaevine geçişler sağlanarak cezaevlerindeki sıkıntı giderilmeye çalışılacak.

Etiketler : AF
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.