Havzalılar Tirit Yemeğinde bir araya geldiler

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 18 Ocak 2015 22:13
Havzalılar Tirit Yemeğinde bir araya geldiler
Her yıl Havza Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Tirit Yemeği programı bu yıldı Atakum Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleşti.
Her yıl Havza Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Tirit Yemeği programı bu yılda Atakum Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleşti. 
Her yıl düzenlenen ve bu yıl Havza Belediyesince 11.  Düzenlenen geleneksel "Tirit Gecesine yoğun katılım oldu.

Havza Belediyesi tarafından bu yıl 11.  Düzenlenen Geleneksel Tirit Gecesi'nde Havzalılar Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde bir araya geldi. Yoğun bir katılımın yaşandığı geceye Havza hemşeri derneklerinden katılım yüksek oldu. Gecede dernek temsilcileri  birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Geceye Samsun Ak Parti Milletvekilleri Tülay Bakır, AK PARTİ 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Cemal Yılmaz Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çakır, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Atatkum Belediye Başkanı İshak Taşcı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Havzalı katıldı.

Program Samsun Ak Parti Milletvekilleri Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çakır, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından tirit kazanın açılması başladı. Açılan kazanlardaki tirit ilk olarak basın mensuplarına protokol üyeleri tarafından servis edildi.

Gecede bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz bu yıl tirit gecelerinin 11.sini düzenlediklerini belirterek; "Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Diğer bir amaç ise Havzanın tanıtımı yapmak. 10 yıl önce Havza'da kaplıca olduğunu bilmeyen çok kişi vardı. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile kaplıcalarımızı tanıttık. Ayrıca Atatürk Havza'da 18 gün kaldı. Havza Kaplıcalarında şifa buldu. Ülkemizin kurtuluşunu Havza'da planladı. Bunları bu güne kadar yeterince anlatamadık. Bu yıl içerisinde İstanbul'da ve Almanya'da tirit gecelerimiz düzenlecek ve biz yine Havzanın tanıtımı için çalışacağız. Havza gelişmeye devam ediyor. İki adet hastanemiz inşaatı devam etmekte. İnşallah bu yıl 5 yıldızlı bir otelin temelini atacağız. Ayrıca Havza için hayati önemi olan organize sanayi bölgemizin inşaatı Sayın Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Erkan Acar'ın gayerteleri ile hızlı bir şekilde devam etmekte. Bunların hepsi birlik ve beraberlik ile oldu. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. "dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise; "Ben bu tür dayanışma gecelerinin daha da coşkulu olduğunu görüyorum. Samsun'da, Atakum'da Havza'da oturan hemşehrilerin bu akşam bir araya gelme gecesidir. Bu dayanışma ve yardımlaşma hep devam edecektir, ben bundan eminim." Dedi. Taşçı Samsun'da faaliyet gösteren hemşeri derneklerine bina yapılmak üzere yer tahsisi sözü verdi.

Tirit Gecesi, mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.