• İHSANBAŞKAN

HAVZALILAR 16.TİRİT GECESİ BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Şubat 2020 16:59
HAVZALILAR 16.TİRİT GECESİ BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Şehit Ömer Halis Demir Salonunda 15 Şubat 2020 Günü Saat: 18.30'da gerçekleşecek geceye Samsun ve Samsun dışından çok sayıda davetlinin katılacağı bildiriliyor.
HAVZALILAR DEV TİRİT BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR


Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Geleneksel 16. Tirit Gecesine hazırlanıyor. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda 15 Şubat 2020 Günü Saat: 18.30'da gerçekleşecek geceye Samsun ve Samsun dışından çok sayıda davetlinin katılacağı bildirildi.  

Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt gece ile ilgili olarak şunları söyledi: 


"Tirit yemeklerinin son yıllarda daha da yaygınlaştığını görüyoruz. Tirit yalnız bir yemeğin adı değildir. Birlik ve beraberliğin de adıdır. Dostluğun muhabbetin adıdır. 


TİRİT ANADOLU MUTFAĞININ ZENGİNLİĞİDİR


Anadolu kültür ve geleneğini yaşatmanı adıdır. Dünden bugüne ocakbaşı sohbetlerini şehirlere taşımanın adıdır. Köklü milletler zengin mutfak kültürüne de sahiptirler. Bizler de yöremizde tarihi bir geçmişe sahip olan tirit yemeğini ve buna bağlı olarak bu muhabbeti yaşatma gayreti içerisindeyiz.  Bu vesile ile yıllardır gönülden gönle köprüler kurarak bugünlere geldik. Öyle çoğaldık ve büyüdük ki 15- 20 kişilik sofralardan 1000 kişilik salonlara sığmayacak duruma geldik.


Dostluğun verdiği samimiyet ve coşku ile birlik ve beraberlik yumağı haline gelen tirit yemeğinde halkımızı bir arada görmekten ne kadar gurur duysak yine azdır. Bu güzel kardeşlik,  kaynaşma ve  birliktelik bizi motive ediyor. 


TİRİTİ AVRUPA'YA TAŞIDIK


Havzalılar Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz tirit yemeği programlarımızı yalnız bölgemizde ve ülkemizde değil, Avrupa’ya taşıdık. Oralarda da bu kültürü yaşatmanın öncülüğünü yaptık. Bu Sevinci gurbetçi kardeşlerimizle birlikte de yaşadık. Kısacası Samsundan Avrupa’ya gönül köprüleri kurduk.


TİRİTİ EKONOMİYE KAZANDIRDIK


Bundan 10-15 yıl evvelini hatırlayacak olursak tirit yemeği yöremizde ancak kırsal alanlarda köylerimizde veriliyordu. Şimdi ise yaygınlaşmasından dolayı ekonomik anlamda da büyük gelişim yaşanıyor. Restoranlarımız özellikle tirit yemeği yapıyor. Buna bağlı olarak da kaz üretimi yaygınlık kazanıyor. Aile bütçesine ciddi katkı ve girdi sağlanıyor. Bu hareketliliğin temelinde de karınca kararınca yer almış olmaktan büyük mutluluk duyduğumu söylemeliyim. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl16. sını gerçekleştireceğimiz Tirit Gecemizin heyecanı içerisinde tirit gecemize davet ediyorum" dedi


Etiketler : Havza Tirit
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.