Eteğime Dokunma! Hesabını Sorarız

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ocak 2015 20:43
Eteğime Dokunma! Hesabını Sorarız
Marmaris'te öğrencilerden 'Eteğime dokunma' eylemi Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi gençler, Marmaris'te Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerin etek boyuna müdahale edildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.
O resmi yayınlamaya edebimiz müsaade etmedi bari biz giydirelim dedik ve böyle oldu....
SEN GİYMEZSEN BİZ DE BÖYLE GİYDİRİRİZ...
GENÇLİĞİ NE HALE GETİRDİLER?
Bari Anne Babanız da etekli yürüselerdi...
Daha yukarılara layıksın! ÖYLE Mİ?
BU ETEKTEN NASIL BİR ZEKA BEKLİYORDUNUZ?
HEY TÜRK KADINI...
VAY Kİ NE VAY...
 BU ÇOCUKLARIN ANASI BABASI YOK MU?
ÇAĞDAŞLIK ANLAYIŞINIZ BU MU SİZİN?
BİLİMSEL EĞİTİMMİŞ...
NE EDEP KALMIŞ NE HAYA...
Marmaris'te öğrencilerden 'Eteğime dokunma' eylemi TürkiyeLiseliler Birliği (TLB) üyesi gençler, Marmaris'te Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerin etek boyuna müdahale edildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. 
19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda, 'Eteğime Dokunma Hesabını Sorarız' sloganıyla düzenlenen eyleme, Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi dışındaki diğer okulardan öğrenciler de destek verdi. Eyleme etekleriyle katılan 30 kadar kız öğrenci, "Bizleri etek boyumuzla değil zekamızla değerlendiren bir sistem istiyoruz" dedi. 
Öğrenciler, 'Eteğime dokunma, hesabını sorarız' yazılı pankart açıp, 'Ben lekeli değilim, sizin zihniyetiniz lekeli', 'Yaşasın bilimsel eğitim', 'Geriliciliği nerede görsem tepelerim, tepelerim, tepelerim' yazılı dövizler taşıdı. Öğrenciler adına adına basın açıklamasını okuyan Göksu Kekeva, Atatürk'ün "Ey Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözüyle konuşmasına başlayıp, şöyle devam etti: "İşte böyle seslenmişti bizlere Atamız. Biz de bugün Atamızın mirasını korumak için buradayız. Atatürk, Türk milletinin kadını erkeği ile bir bütün olduğuna inanmış, Türk kadınının eğitimine ayrı bir önem vermiştir. Bugün, karma eğitim tartışılır hale gelmiştir. Bu gerici zihniyet aynı saldırılarını ana sınıflarına kadar götürmüş, Cumhuriyet devriminin eğitim sistemine her fırsatta saldırmıştır. Bunlar bardağı taşıran son damlalardır. Liselerimizde kız arkadaşlarımıza etek yasağı getiren, onları etekli-eteksiz şeklinde ayıran ve ahlaki değerlerine sahip çıkmamakla suçlayan bir sisteme karşı direniyoruz. Özgürlüklerimiz ve düşüncemizi dile getirme hakkımız engellenmiştir. Fakat bizler, Mustafa Kemal'in, Uğur Mumcu'nun öğrencileriyiz. Sorgulayan ve her daim hakkını savunan bir nesil olarak buna göz yummayacağız. Bizleri etek boyumuzla değil zekamızla değerlendiren bir sistem istiyoruz. Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde yapılan uygulama laik ve özgür eğitime karşı yapılan bir darbedir. Atatürk gençliği ayakta ve özgürlüğünü savunuyor. Gerici zihniyetler bize engel olamayacaklar. Zafer bizimdir."
...YAZIK...ÇOK YAZIK...
SİZİ NE HALE GETİRDİLER?
VAH GENÇLİK VAH!
bari biz giydirelim dedik ve...bu kadar oldu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.