ERBAY:'HİZMETLERİMİZİN ÖNÜNE ENGEL KOYUYORLAR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 14 Ekim 2014 22:07
ERBAY:'HİZMETLERİMİZİN ÖNÜNE ENGEL KOYUYORLAR
Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu'nun, Canik Belediyesi'nin ilçeye yapmayı planladığı hizmetleri içeren 6 gündem maddesini reddetmesi tepki çekti.
Büyükşehir'den Canik'e engel

Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu'nun, Canik Belediyesi'nin ilçeye yapmayı planladığı hizmetleri içeren 6 gündem maddesini reddetmesi tepki çekti. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erbay, "Bu kararlar kin ve nefret doludur. Samsun'u yaşanabilir şehirler arasında 46. sıraya gerileten bu zihniyet, 16 Büyükşehir'in 15'inde 2. Devlet Üniversitesi varken, Samsun'da olmamasından hicap duymuyorlar mı?. 2. Devlet Üniversitesi ve Gençlik Merkezi'ni reddetmenin mantığını bu şehrin insanlarına nasıl açıklayacaklar?" dedi.

Önceki gün Başkanvekili Turan Çakır Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyonu Toplantısı'ndan hizmet engeli çıktı. Canik Belediyesi Meclisi'nden gelen her türlü hizmete olumsuz yaklaşan Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyonu, ilçeye yapılması planlanan 2. Devlet Üniversitesi, park, gençler için kültürel tesis, daha önce var olan ticaret ve yaşam alanı gibi hizmetleri içeren 6 gündem maddesini de reddetti. 2. Devlet Üniversitesi'nin 1/5000'lik planı 6 aydır Büyükşehir Belediyesi'nde bekletilirken, Komisyonun Canik Belediyesi'ne yönelik bu tutumu, büyük tepki çekti. Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Erbay, "Bu kararlar kin ve nefret doludur. Samsun'u yaşanabilir şehirler arasında 46. sıraya gerileten bu zihniyet, 16 Büyükşehir'in 15'inde 2. Devlet Üniversitesi ve daha fazlası varken, Samsun'da olmamasından hicap duymuyorlar mı?" dedi.

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ'NE RED

Canik'in Düvecik Mahallesi alanında bulunan ve yasa ile yönetmeliklere uygun olarak Rektörlüğün yanısıra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi ve görüşleri doğrultusunda, 2. Devlet Üniversitesi ile Endüstri Meslek Lisesi alanlarının yer değişikliğini içeren talebin yanında, uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak amacıyla üniversite alanının bir kısmını daha önce var olan ticaret alanı kullanımına dahil eden, yurt alanının da daha önce var olan konut alanına çevrilmesine ilişkin kararı Büyükşehir Belediyesi Komisyonu'na takıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu, Hasköy ve Devgeriş Mahalleleri alanında bulunan imar uygulamasında karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak amacıyla plansız alanlarda park alanı kullanımının oluşturulmasına ilişkin meclis kararını da reddetti.

GENÇLİK MERKEZİ'NE KARŞI ÇIKTILAR

Ayrıca Devgeriş Mahallesi'nde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 11 Haziran 2014 tarih ve 6028 nolu yazısı doğrultusunda park ve spor alanı kullanımının bir kısmının konut alanı kullanımına, bir kısmının park alanı kullanımına dönüştürülmesi yanında uygulamada karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak amacıyla arazinin yapılaşmaya ve park olarak düzenlemeye uygun olmaması gerekçelerinden dolayı park alanı kullanımı belirlenmesine ilişkin meclis kararı ile reddedildi. Ancak bu alan zaten daha önce konut ve ticaret alanı olduğundan yasa ve yönetmeliklere aykırı olmayan talebin reddedilmesi de anlaşılamadı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan kültürel tesis alanı ve park alanı kullanımlarının kültürel tesis alanı olarak belirlenmesine ilişkin meclis kararları Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyonu'nda reddedildi. Böylece Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talebi üzerine yapılacak olan ve gençlerin sağlıklı bir ortamda geleceğe hazırlanacağı Gençlik Merkezi'ne karşı çıkıldı.

KİN VE NEFRET DOLU BİR KARAR

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, ilçenin geleceği açısından önemli olan 6 gündem maddesini birden reddetmesine tepki gösteren Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Mustafa Erbay, "Bu zihniyet, tıpkı eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi her hizmeti reddediyor. Canik ve Büyükşehir bürokratları günlerce bu 6 gündem maddesi üzerinde çalıştılar ve yasaya uygun olmayan hiçbir şey bulunmamıştır. Buna rağmen komisyonun aldığı bu red kararları, kin ve nefret dolu olduğunu ortaya koymaktadır. Red kararları Samsun'un büyümesine en büyük darbedir. Siyaseti kin ve nefret üzerine, egolar üzerine yapanların AK parti siyasetinde yeri yoktur. Herkes haddini ve hukukunu bilmelidir. Bugün şehrin yaşanabilir kentler arasında 46. Sırada olmasının sebebi bu zihniyettir. Bu ziyhiyet eski Türkiye'de kalmıştır. Yeni Türkiye'de artık bu tür zihniyetlere yer yoktur. Büyükşehir'in Canik'e olan bu kini ve olumsuz yaklaşımı seçim öncesinden mi kaynaklanıyor? Başkanımız Büyükşehir'e aday adayı oldu diye mi Canik'e hizmet yapılması istenmiyor? Canik halkı hizmeti hak etmiyor mu?" dedi.

MECLİSİMİZİN HAKSIZ KARARI KALDIRACAĞINA İNANIYORUZ

Canik'te, Büyükşehir'in bütün engellemelerine rağmen Osman Genç'in Başkanlığı döneminde önemli hizmetler yapıldığına işaret eden Erbay, "Reddedilen gündem maddelerine baktığımızda 2. Devlet Üniversitesi var. 16 Büyükşehir'in 15'inde 2. Devlet Üniversitesi varken, Samsun'da olmaması birilerini rahatsız etmiyor mu? Bu şehrin başındakiler bu durumdan rahatsızlık duymuyorlar mı? Biz rahatsızlık duyduk ve şehrimize 2. Devlet Üniversitesi kazandırmak istiyoruz. Ancak bu red kararı akıl işi değil. 2. Devlet Üniversitesi'nin 1/5000'lik planı 6 aydır Büyükşehir Belediyesi'nde bekletiliyor. Bu her şeyi açıklamaktadır. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırım programına alınan ve yüzde 90'ı istimlak yoluyla alınan Gençlik Merkezi var. Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın madde bağımlılığını engellemeye yönelik çalışmaları varken, Gençlik Merkezi'ni engellemenin mantığı nedir? Umudum odur ki, Meclis Üyesi arkadaşlarımız, şehrin zihinsel dönüşümüne engel oluşturacak bu kararı kaldıracaktır" diye konuştu.

HİZMETİN ÖNÜNDE KARA LEKE

Amaçlarının sadece Samsun'un gelişimine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Erbay, "Devgeriş'te bir spor alanı var. Daha önce buraya Gençlik ve Spor Bakanlığımızın teklifi üzerine 40 dönümlük spor alanı, bakanlığın daha sonra bu alanı kullanmayacağını söylemesi üzerine, söz konusu alanın eski haline dönüştürülerek vatandaşlara geri verilmesine karşı çıkılmıştır. Samsun bugün eğitimde 51. Sırada, sosyo-ekonomik gelişmişlikte 33. sırada. Yaşanabilir kentler arasında 46. Sırada. Kültür-sanatta 53. Sırada. Bu ayıp, hizmetlerin önünde engel gibi duran bu zihniyetin ayıbıdır. Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu'nun  aldığı red kararları, hizmetin önünde kara bir lekedir. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların önünü açacak olan Bütünşehir'i kucaklamaktır. Kin ve nefretle siyaset ve hizmet olmaz. AK Parti siyaset kurumunun da bu konuları gündemine almasını umutla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.