Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor"> Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor"> Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor">
  • İHSANBAŞKAN

Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Aralık 2013 21:53
<font color=Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor" />
Erzincan Valiliği tarafından uygulanan emniyet kemeri tokasının satış ve kullanımının yasaklanması kararı olumlu karşılandı.
Erzincan'daki uygulama emsal gösterilmesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile tebligat gönderilerek karar Türkiye genelinde yaygınlaştırıldı.

Erzincan'da 17 Kasım 2013 günü meydana gelen ve 31 yaşındaki Ersin Coşgun ve nişanlısı 25 yaşındaki Esra Gerek'in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasındaemniyet kemeri yerine sesini kesmek için tokatakılmasının önemli faktör olduğunun ortaya çıkması üzerine Erzincan Valiliği bir genelge yayınlayarak, il genelinde emniyet kemeri tokasının satılmasını ve kullanılmasını yasaklamıştı. Erzincan Valiliği tarafından alınan karar İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 82 ile örnek olarak gönderilerek aynı şekilde bir karar alınması ve uygulanması istendi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş; "17 Kasım günü elim bir kaza yaşamıştık. İki genç insanımızı bu kazada kaybetmiştik. Bu kaza yerinde yapılan incelemeler sırasında maalesef sürücü arkadaşımızın ve yanında ki genç kızımızın her ikisinin de emniyet kemeri takmadıklarını emniyet kemeri yerine toka dediğimiz emniyet kemeri aparatını takarak seyahat ettiklerini gördük. Maalesef emniyet kemeri takılı olmadığı için hava yastıkları yeterli görev göremedi ve bu iki genç insanımızı bu kazada kaybetmiş olduk. Bu olayın sonrasında basın mensuplarının da dikkati ile emniyet kemeri aparatı ile ilgili olumsuzluğu kamuoyu ile paylaşmıştık. Erzincan Valimiz bu konu ile ilgili bu aparatın kullanılmasının yasak olup olmadığı konusunda verdiği talimat ile yaptığımız araştırmada mevzuatımızda bu konuda bir boşluk olduğunu bu aparatın satışı, kullanılması veya araçta bulundurulması gibi bunu engelleyen bir mevzuat bulunmadığını öğrendik. İl İdaresi Kanunu çerçevesinde Valiliğimizden bir yasaklama kararı çıkartırdık. Ve bunu uygulamaya başladık. Bu konuda ilimizde çık sıkı bir şekilde denetimlerimiz devam ediyor. Bu konu İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından da dikkat çekici bulundu. Kazalarda yaralanma ve ölümleri büyük oranda engelleyen emniyet kemeri kullanımını artırma amaçlı proje çerçevesinde bu uygulamanın diğer illerde de örnek olması şeklinde görüşmeler yapıldı. Aralık ayının 10'u itibariyle bakanlık adına Müsteşar Yardımcımızın imzası ile 81 ile gönderilen bir emir yazıyla Erzincan Valiliğince alınan karar örneği de bu yazının ekine konmak suretiyle bütün illere bu karar benzeri bir karar alma ve uygulamaya geçme şeklinde bir talimat iletilmiş oldu. Bu şekilde bütün illerimiz bu kararı alarak bundan sonra uygulamaya başlayacaklar" dedi.
Etiketler : Trafik
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.