EMİN GÜRDAMUR NECİP FAZIL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 22 Aralık 2019 21:26
EMİN GÜRDAMUR NECİP FAZIL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
2019 Necip Fazıl Edebiyat Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
2019 Necip Fazıl Edebiyat Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçı ve fikir adamlarından Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nin 2019 yılı kazananları açıklandı. Kültür sanat dünyasında büyük yankı uyandıran ve bu sene 6’ncısı gerçekleşen Necip Fazıl Ödülleri’nde 6 ayrı dalda 7 ödül belirlendi.



NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ 2019

Necip Fazıl Şiir Ödülü: İbrahim Tenekeci

Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü: Cemal Şakar

Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın – Dr. Coşkun Yılmaz

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Meryem Kılıç

Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Emin Gürdamur

Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Emced İslâm Emced

Necip Fazıl Saygı Ödülü: M. Uğur Derman


Emin Gürdamur, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı.


Yazar Emin Gürdamur için "Dikkat çekici imgelerle örülü şiirlerinde, hayatın karmaşası ve bilinmezliği karşısındaki insanın tedirginliğini ve yalnızlığını aktarmaktaki yetkinliği sebebiyle Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görülmüştür" denildi.


Emin Gürdamur Samsunda gazetelerde muhabirlik ve yazarlık yapmış memuriyetinden sonra Ankara'ya yerleşmişti. Samsun Yazarlar Derneği Üyesi'de bulunan Gürdamur öykü dalında başarılı eserler vermekle biliniyor. 


AHMET SEVEN; GÜRDAMUR'UN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Emin Gürdamur'un Necip Fazıl ödülüne layık görülmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Başarısıyla geçmişte gurur duyduğumuz Emin Gürdamur'un çalışmalarını gururla takip ediyoruz. Son olarak 2019 yılı Necip Fazıl ödüllerinde yer bulması bu haklı gururumuzu bir kez daha taçlandırmış bulunmaktadır. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.