EĞİTİM'İN ULU ÇINARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 13 Kasım 2012 22:13
EĞİTİM'İN ULU ÇINARLARI  ÖDÜLLENDİRİLDİ
İlkadım Belediyesi'ne ait Gazi sahnesinde düzenlenen gecede eğitimin ulu çınarları plaketle ödüllendirildi. Emekli öğretmenler gecede, eğitim hayatındaki bazı hatıraları anlattı.
 EĞİTİM'İN ULU ÇINARLARI PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

- SAYGI GECESİNDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI

 

 Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF), İlkadım Belediyesi , AKS TV Kültür ve Sanat Danışmanı Şakir Demirci ile birlikte  organize edilen "Emektar Öğretmenlere Saygı Gecesi" yoğun katılımla gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu geceye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediye Meclis Üyesi, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve Yönetim Kurulu Üeleri, Başkan Yardımcıları Burhan Taş, Ahmet Seven, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Kavak ilçesinde görev yapan köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan KADEF Başkanı Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, " KADEF olarak bu yılki öğretmenler gününü farklı bir biçimde kutlamak istedik. Bugün ön sıralarda oturan 75 yaşı üstü öğretmenlerimizin  eğitime olan katkıları çok büyüktür. Öğretmek, kitaptan ve başka kaynaktan olur ama eğitilmek ise, bir başka olur. Bunun artılarını günlük yaşantımda ve  eğitim hayatımda da gördüm. KADEF, geçmişimize, türk adet ve örfünü unutturmayacak  değerlere sahip çıkıyor. Kavaklılar, bize değer verenlerin kıymetlerini bilen kadirşinas  insanlardır. Her ne olursa olsun bu şehre geçmişe sahip çıkan insanlara herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile ben, burada olan öğretmenlerimize saygılarımı hürmetlerimi sunuyorum vefat edenlere ise, Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Ben en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu yatırımda öğretmenlerimizin payının çok büyük. Tabiki, KADEF'in, öğretmenlerimizi böyle bir etkinlikte anması ise çok hoş ve güzel bir olgu. Bize her şeyi öğreten öğretmenlerimizi bir gün de değil , her zaman hatırlamalıyız. Öğretmek fedakarlık ister. Maddiyatla olacak bir şey değil. O manada şeref dolu bir hizmet süresini tamamlamanın vermiş olduğu bu onurla, bu görevi ifa eden öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Geceye katılan 75 yaş üstü Öğretmenlerden Ali Söyleyici, Abdullah Sarı, Ali Demirer, Rıfat Saçı, Niyazi Aslankaya, Nadir Dura, Hüseyin Ataklı, Osman Us, Şakir Beker, Dilaver Özen, Yaşar Çakın, ve Ali Çiftçi'ye plaketi verildi.

Emekli öğretmen Ali Söyleyicinin plaketini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın  verdiği gecede sırasıyla diğer öğretmenlere gecenin onur misafirleri tarafından plaketleri takdim edildi. Gecenin finalinde ise günün anısına özel hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.