• İHSANBAŞKAN

DÖRT BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİREN UYUŞTURUCU

SAĞLIK Haber Girişi : 13 Temmuz 2014 10:53
DÖRT BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİREN UYUŞTURUCU
Her hafta bir gencin ölümüne sebep olan Bonzai adlı uyuşturucuya karşı 4 bakanlık eylem planı hazırladı.
BİR İÇİMİ 1-2 LİRA

Türkiye'de ilk kez 2011'de görülenBonzai'nin bir içimlik dozu 1-2 liraya kadar düşünce tek içişte bile bağımlılık yapan bu madde gençler arasında korkutucu düzeyde yayıldı. Her hafta bir gencin canını alan bu sentetik esrara karşı devlet harekete geçti.
 
BU HAFTA AÇIKLANIYOR
 
Erdoğan, ''Bonzai'den kaynaklanan sıkıntıları yakından takip ediyorum. Kimsenin tereddütü olmasın. Taviz vermeyeceğiz'' dedi.

Sağlık Bakanlığı, Aile Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Bonzai ile mücadele yol haritası hazırladı. Bu hafta açıklanıyor.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, kullanımı artan 'Bonzai' adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yeni bir yol haritası hazırlandığı ifade etti.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Yemek sonrası, son günlerde Türkiye'de özellikle gençler arasında kullanımı artan Bonzai adlı uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu,"Onunla ilgili önceki gün içişleri bakanımızla görüştük. İçişleri bakanı, aile sosyal politikalar bakanı, milli eğitim bakanı, sağlık komisyon bakanımızla pazartesi günü bir araya gelip, yeni tedbirler olarak neler alabiliriz?' onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı gözden geçirip, kamuoyuna deklare edeceğimiz bir yeni uygulamayı kararlaştıracağız. Şu anda mevcut uygulamada, emniyete ve sağlık camiasına duyarlılık mesajının dışında yeni bir yol haritası çalışması inşallah pazartesiden sonra çıkacak" dedi.

Kaynak: Vatan

Etiketler : BONZAİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.