• İHSANBAŞKAN

DİYANET-SEN 16. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 18 Ağustos 2014 12:42
DİYANET-SEN 16. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR
Diyanet-Sen'in 16. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bayraktutar Diyanet-Sen'in büyük bir başarı ve istikrar örneği olduğunu söyledi.
 Diyanet-Sen'in 16. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bayraktutar Diyanet-Sen'in büyük bir başarı ve istikrar örneği olduğunu söyledi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet-Sen Kuruluşunun 16. Yılında 72 Bin'i geçen üye sayısı,11 yıldır yetki, memur sendikaları içerisinde yüzde 58,55 sendikalaşma oranı ile Türkiye'nin en yüksek sendikalaşma oranına sahip memur sendikası olması ve din görevlilerine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarına sağladığı yüzlerce kazanımla başarısını taçlandırmaya üyelerinden aldığı güçle devam etmektedir" dedi.

Diyanet-Sen'in 16. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bayraktutar Diyanet-Sen'in büyük bir başarı ve istikrar örneği olduğunu söyledi.

Bayraktutar mesajında şunları kaydetti:

1990'lı yılların başında AB süreci çerçevesinde tüm kamu görevlilerine verilen sendikal örgütlenme hakkı din görevlilerine maalesef verilmemişti. Bu hem yanlış, hem de din görevlilerine yapılan büyük bir haksızlıktı.

'Hak verilmezse alınır' anlayışı ile hareket eden din görevlileri, İstanbul Din Görevlileri Derneklerinin öncülüğünde bir araya geldiler ve Marmara Bölge Toplantıları'nda varılan istişare sonunda 18 Ağustos 1998'de din görevlileri sendikası (DİN GÖR-SEN) ni kurdular.

Din-Gör-Sen'le başlayan din görevlilerinin sendikal mücadelesi, üç yıl (1998-2001) boyunca din görevlilerine verilmeyen sendika kurma hakkını almak için bir yandan illerde örgütlenme çalışması, diğer yandan TBMM nezdinde yasal zemin mücadelesi yürütüldü. Çalışmalar meyvesini verdi ve komisyonlarda reddedilen sendika kurma talebi Genel Kurul'da kabul edildi. Böylece; İlk din görevlileri sendikası kurulmuş oldu. Böylece dünyada ve Türkiye' de ilk din görevlileri sendikası yasal statüye kavuştu. Dünyada ve Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

"Birlikten kuvvet doğar" düsturundan hareketle yasa çıktıktan sonra kurulan DİN-BİR-SEN ile Ekim 2002 yılında birleşme gerçekleştirildi. Ve bu birliktelikle Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda 2004 yılında yetki alındı. Sendikalı dönem Diyanet için yeni bir dönem, Diyanet-Sen 'in yetkili olduğu dönem de altın bir çağ oldu. Yetkiyle birlikte Diyanet-Sen kazanımlarına her yıl yenilerini ekleyerek yoluna devam etti.

Kuruluşunun 16. yılında sendikamız Diyanet ve Vakıf hizmet kolunda faaliyet gösteren diğer sendikalara büyük fark atarak bu yıl genel yetkide ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 11. kez Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde ise 5. kez yetkiyi alarak iki kurumumuzda da yetkili sendika olma başarısını perçinleyerek devam ettiriyor.

Birlikte rahmet ve bereket vardır düşüncesinden hareketle örgütlenen, bu örgütlenmeyi yetki ile taçlandıran ve 11 yıldır zirvede kalmayı başaran DİYANET-SEN yoluna siz değerli üyelerinden aldığı destek ve güçle devam ediyor. Bu gün Diyanet-Sen'imiz 72 bini geçen üye sayısı ile gerek hizmet kolunda gerekse Türkiye genelinde ülkemizin sendikalaşma oranı en yüksek memur sendikasıdır.

Kuruluşundan sendikamızın bu günlere gelmesine kadar bu başarıda büyük emeği olan başta merhum Genel Başkanımız Ahmet Yıldız'ı, kısa bir süre önce Rahmeti Rahman'a kavuşan Onursal Genel Başkanımız İsmail Karakaya'yı rahmet ve minnetle anarken tüm şube, il ve ilçe yönetimlerimize ve siz değerli üyelerimize sendikamıza yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür eder, 16. kuruluş yıl dönümümüzün tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

Etiketler : DİYANET-SEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.