Davutoğlu: Türkler geri geliyor

EKONOMİ Haber Girişi : 22 Ocak 2015 12:46
Davutoğlu: Türkler geri geliyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta Borsa İstanbul oturumunda konuştu. Başbakan Türkiye'nin yatırım konusunda doğru nokta olduğunu ifade ederken, 'Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara

Davutoğlu: Türkler geri geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta Borsa İstanbul oturumunda konuştu. Başbakan Türkiye'nin yatırım konusunda doğru nokta olduğunu ifade ederken, 'Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara dinamik bir şekilde geliyor' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Borsa İstanbul' oturumunda yaptığı konuşmada İstanbul'un çok kritik bir noktada  bulunduğunu ifade ederek, "Şimdi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. İstanbul çok sayıda imparatorluğa başkentlik etmiştir. İstediğiniz her yere hızlı biçimde ulaşmak için İstanbul ideal yerdir. Eğer o noktada siyasi istikrar varsa o şehir ve o ülke yatırımın üssü olur. Türkiye'de siyasi istikrar ve düzen var. Bizden 30 yıl önce 14 milyar dolar dış yatırım alıyordu Türkiye. 146 milyar dolara yaklaştık. Siyasi istikrar, şeffaflık bunda büyük bir rol oynadı. Borsa İstanbul da bunun güzel örneği. Borsa İstanbul 3 yıl içinde küresel finansal endekste sıra atladı. Önde gelen liderler ve Borsa İstanbul çalışanları Borsa İstanbul'un ilk 10 borsa arasına girmesini sağlayacaktır. Son 12 yıl içinde temel yasaların bir çoğunu değiştirdik ve Türkiye'nin daha da yatırım yapılabilir hale getirdik. Bizim programlarımızda sadece niceliksel değil niteliksel gelişimler de yapacak" dedi.

TÜRKLER DİNAMİK

"Yeni nesillin profesyonel bütün niteliklere haiz olmasını istiyoruz" diyen Başbakan, "Londra'da pek çok şirketin CEO'su ile görüştüm ve bu görüşmelerde her zaman bir Türk profesyonel bu görüşmelere eşlik etti. Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara dinamik bir şekilde geliyor" şeklinde konuştu.

YATIRIM ÇAĞRISI

Davutoğlu şöyle devam etti: Bizim Akdenizli bir ruhumuz var ve bu her parametreye yansıyacaktır. Dinamik bir piyasa önemli. Eğer dinamik bir piyasanız yoksa başarı olmayabilir. Güçlü piyasa yoksa yatırım çekilmez. Belki finansal yatırım çekebilirler. Türkiye'ye yatırım yapanlar, Türkiye dinamik bir piyasa- 77 milyon dinamik piyasaya sahip, aynı zamanda Türkiye'nin çevresindeki bölgelere de yatırım yapmış oluyorlar. Türkiye yükselen bir ülke. Profesyonel bir iş gücü var. Dünyada birçok faaliyetin merkezi. Doğru bir yatırım noktası. Borsa İstanbul'un da bu etkinlikleri düzenlemesi bizim için fırsat. Türkiye'nin yatırımcılar tarafından tanınmasını sağlıyoruz. Türkiye'deki yatırımı da kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Biz her türlü yatırıma açığız. Türkiye'de yatırımcı şayet herhangi bir engel görürse bize bildirsin bu engelleri kaldıralım.Türk hükümeti her zaman yatırım yapmak isteyenlerin yanında olacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.