• İHSANBAŞKAN

Davutoğlu; 'Eğer partimden bir milletvekili göreve geldikten sonra'

SİYASET Haber Girişi : 17 Kasım 2015 21:11
Davutoğlu; 'Eğer partimden bir milletvekili göreve geldikten sonra'
Hiçbir şekilde kibir ve gurura kapılmayacaksınız. 7 Haziran sonuçlarını, 7 Haziran'ın mesajını unutursanız 1 Kasım'da verilen oyun hesabını millet bizden 4 yıl sonra sorar. Yukardan bir dil kullanmayacaksınız. Hiçbir arkadaşımdan bunu görmek istem
 EĞER!...

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre vekillerden "toplumun nabzını tutmalarını" isteyen Davutoğlu, "Hiçbir şekilde kibir ve gurura kapılmayacaksınız. 7 Haziran sonuçlarını, 7 Haziran'ın mesajını unutursanız 1 Kasım'da verilen oyun hesabını millet bizden 4 yıl sonra sorar. Yukardan bir dil kullanmayacaksınız. Hiçbir arkadaşımdan bunu görmek istemiyorum" dedi.

"DİKKATLİ AÇIKLAMALAR YAPIN"

Türkiye'nin bir an önce normalleşmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Davutoğlu'nun,"Memleketin gerilime değil diyalog ve sükunete ihtiyacı var. Bunda da en önemli rol sizin" diyerek dikkatli açıklamalar yapmaları mesajı verdiği belirtildi.

PARTİDEN KOVARIM

Davutoğlu vekillerle buluşmasında en dikkat çekici mesajları ise "zenginleşme" konusunda verdi. Ak Parti'nin üzerine, "yolsuzluk algısının" bırakılmak istediğini anlatan Davutoğlu, bu konuda tüm vekiller ve partililerden de dikkatli olmalarını istedi. Davutoğlu'nun, "Eğer bir parti görevlisi, görev aldıktan sonra evini, arabasını, yaşam tarzını değiştiriyorsa ben o adamı partiye sokmam. Eğer şaibeli bir durum varsa bunun hesabını sorar, yollarımızı ayırırız. Bu konuda benden de hesap sorabilirsiniz. Hanımın çalıştığı yer belli, benim ekonomik durumum belli. Buna rağmen farklı ekonomik bir değişim görürseniz gelin hesap sorun. Ben de sizden hesap soracağım" diyerek vekilleri uyardığı öğrenildi.

VALİYE SERT ÇIKIŞ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başörtülü kadınların gözaltına alınmasına ilişkin sözlerinin ardından gelen tepkilerin haklı olduğunu ifade eden Davutoğlu'nun, Vali'yi bizzat arayarak"Sen valisin, devleti temsil ediyorsun. Başörtülünün de valisisin başı açığın da. Biz 28 Şubat'a bu ayırımlar yapıldığı için karşı çıktık" diyerek uyardığı belirtildi.

"BİZ UYUMLUYUZ"

Hükümetin kurulmasının ardından yeni Anayasa için siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini söyleyen Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışması konusuna da şu ifadelerle değindiği öğrenildi: "Tansu Çiller ile Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ile Turgut Özal, Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer problem yaşadı. Ama biz Sayın Cumhurbaşkanımızla problem yaşamadık, aynen uyumlu şekilde götürüyoruz."

"BAŞKAN" İÇİN İSİM İSTENDİ

Öte yandan toplantıda milletvekillerinden TBMM Başkanlığı için önerdikleri ismi kapalı zarf içinde parti yönetimine teslim etmeleri de istendi. Kulislerde TBMM Başkan adaylığı için ağırlıklı olarak İstanbul Milletvekili ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'ın adı dillendiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.