CUMHURİYET MEYDANINDA BİR İLK ONBİNLER BİRLİKTE SAF TUTTU

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 23 Temmuz 2014 23:23
CUMHURİYET MEYDANINDA BİR İLK ONBİNLER BİRLİKTE SAF TUTTU
Samsun İlkadım Belediyesi Kadir Gecesi Özel Programı çerçevesinde Cumhuriyet Meydanını dolduran onbinlerce Samsunlu birlikte namaz kılarak dua etti.
CUMHURİYET MEYDANINDA BİR İLK
 SAMSUN BÜLTEN-Samsun İlkadım Belediyesi Kadir Gecesi Özel Programı çerçevesinde Cumhuriyet meydanını dolduran onbinlerce Samsunlu birlikte namaz kılarak dua etti.
İlkadım Belediyesi, Samsun İl Müftülüğü ve İlkadım Müftülüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği programa çok sayıda Hafız ve duahan katıldı. Hafızlar Kur'an-ı Kerimden Aşr-ı Şerifler okudular. İlahiler söylediler. Programa çevre il ve ilçelerden gelerek katılanlar olduğu da gözlendi. Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Fatih Bilir, Beykoz Riva Camii Hatibi Mehmet Bilir, Samsun Büyük Camii Hatibi Hamdi Demirbaş, Bahçelievler Cami İmamı Numan Demirbaş Kur'an-Kerimden aşr-ı Şerifler okudu.  
Programda Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç. Dr. Hayrettin Öztürk bir konuşma yaptı. Konuşmasına Kadr suresini okuyarak başlayan Öztürk İslam Dünyasının hangi tarafına baksanız kıvranmakta olan müslümanlar görürsünüz diyerek yeryüzünde İslam coğrafyasında yaşanan zulümleri göz önüne getirdi. 
ÇOCUKLARINIZIN İSİMLERİNİ FİLİSTİN VE GAZZE İSİMLERİNİ VERİN
Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç. Dr. Hayrettin Öztürk çocuklarınıza iki isim birden verin. Ömer Filistin Ahmet Gazze isimleri verin. Bu davayı unutmayın unutturmayın. Adamlar 800 yıl rüyasını gördüler gerçekleştirdiler. Bizde unutturmayalım. Kudüs alınmasaydı Fatih önce Kudüsü sonra İstanbulu alacaktı. Filistin huzura kavuşmadan dünya huzura kavuşmaz. dünyada olup bitenleri iyi tahlil etmeliyiz. Amerikan Elçiliğine İsrail elçiliğine protesto mesajları gönderin. Rabbim Müslüman kardeşlerimizi kurtarsın. İsraili kahreylesin. 
YAHUDİLER BİR GÜN YOK OLUP GİDECEKTİR
Bir gün İsrail ve Yahudiler yok olup gidecektir. Ayette yer alıyor bu... Yahudiler Filistinde galip gelse bile kendilerine düşecekler...Şu anda İsrailler kaçıyor. Dünyanın en korkak milletidirler. İsrail yeryüzünden toplanan yahudilerle ayakta kalıyor. Dünyada çeşitli yerlerde yaşayan yahudiler İsraile gitsin diyerek onlara kendileri tarafından baskı ve zulüm yapılıyor...Gazze bizim kardeşimiz imtihanımızdır. 

Yetimlerin yanında yer alın. İnfak edin... Ne kadar yetim var ise bize getirin Kur'an kurslarımızda okutalım, okullara gönderelim. Fakültelere gönderelim. Biz yetimlerinize talibiz...
Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizi yük olarak görmeyin. Orada savaş var. Onları ülkemize almazsak İsrail'den farkımız olmaz. Tıpkı peygamberimizin Medine modelinde olduğu gibi kardeş aileler kurmak istiyoruz. birer kardeş aileniz olsun.
Yaşlı insanlar var onlara sahip çıkacağız. Yalnız yaşayanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim. 
Sokak çocuklarımız Bonzai denilen bir uyuşturucu çıktı. İçildiğinde alışkanlık yapıyor. Ödeyemeyince ya hırsızlık yapıyor ya da satıcı oluyorlar. çocuklarımıza sirayet etmemesi için önlem alınması gerekiyor. Müptela olan kardeşlerimize sahip çıkıp onları bu illetten kurtarmaya çalışalım. sokak çocuklarını kardeş çocuklarla kardeş yapacağız. O çevreden uzaklaştıracağız. Kurtarabildiğimiz kadar kurtarmaya çalışacağız. ciddi çalışmalarımız var...

İl Müftüsü Yrd.Doç. Dr. Hayrettin Öztürk bu program ve İl Müftülüğünün yaptığı programlara katkılarından dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür etti. 
İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN TOK'TA  KONUŞMASINDA 

Etkinlikte konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayında Samsun'a ilkleri yaşattıklarını söyledi.

İlkadım Belediyesi olarak Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini belirten Tok, "Komşu iftarları ile Samsun'da bir ilki gerçekleştirdik. Kadir gecesinde ise on binlerce kişi ile aynı anda teravih namazımızı kıldık, dualar ettik. Allah dualarımızı namazlarımızı kabul etsin. Şimdiden tüm dostlarımızın kardeşlerimizin Bayramını kutluyorum. Allah her Kadir gecemizin böyle dolu dolu yaşatmasını temenni ediyorum"dedi.

Program daha sonra İlahiler, Sema Gösterileri Sakalı Şerif Ziyareti  ile devam etti. 
www.samsunbulten.com
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.