• İHSANBAŞKAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'BİZ KULA KUL OLAMAYIZ'

SİYASET Haber Girişi : 13 Ekim 2014 15:36
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'BİZ KULA KUL OLAMAYIZ'
Erdoğan: Yeni Türkiye yüzyıl önce zihinlere biçilen ve artık dar gelen kıyafetlerden kurtulmak demektir. Biz kula kul olamayız. Bizim inancımızda Allah'tan başkasına kul olmak yoktur.

BİZ KULA KUL OLAMAYIZ

Erdoğan: Yeni Türkiye yüzyıl önce zihinlere biçilen ve artık dar gelen kıyafetlerden kurtulmak demektir. Biz kula kul olamayız. Bizim inancımızda Allah'tan başkasına kul olmak yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan, konuşmasında Ortadoğu'nun coğrafi önemini vurgulayarak şunları söyledi;

EY IŞİD İLE PKK YAPTIKLARINIZLA KİMLERİ SEVİNDİRİYORSUNUZ?

"20. yüzyılın başına kadar dünyada Ortadoğu diye bir kavram yoktu. Ortadoğu kavramı coğrafi bölge anlatmak için değil petrol için kullanılmaya başlandı. Ortadoğu'da, çatışmanın hiç bitmeyeceği bir sınır çizildi. Şiiler ile Sünniler birbiriyle çatışırken Müslümanlar üzülüyor ama çatışmayı kurgulayanlar seviniyor. Ey IŞİD ve PKK yaptıklarınızla kimleri sevindiriyorsunuz hiç düşündünüz mü?"

3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

"Başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. Dün Sivas'ta polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 3 polisimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum, şehitlerimizin yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum.

HSYK SEÇİMLERİNDE KAZANAN KUŞKUSUZ MİLLET OLMUŞTUR

Dün yargıda yapılan seçimler başarıyla tamamlandı. Kazanan HSYK üyelerini tebrik ediyorum. Hakim ve savcılar yargıyı ele geçirmeye çalışanlara gereken cevabı verdiler.Yargıda artık vicdanları rahatlatan bir yapıyla geleceğe ilerleyeceğiz. HSYK seçimlerinde kazanan kuşkusuz millet olmuştur.

KRİZ VE ÇATIŞMALARIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Birinci Dünya Savaşı'nı İngiliz ve Fransız kaynaklardan okumak çok acı ve incitici bir durum. Ülke olarak 100.yıl dönümlerini verimli değerlendirmemiz gerekiyor. Birinci Dünya Savaşı bugün bölgede var olan kriz ve çatışmaların fitilini ateşledi.

BÖLGE HALKININ UMUDU TÜRKİYE

Yüzyıl öncesinde Arap çöllerinde Osmanlı'yı yıkmak için ajanlar vardı, şimdi de var. Bölge halkının umudu yine Türkiye'dir. Bölge idarecilerine bakmayın, Türkiye'yi bekliyor.

BİZ KULA KUL OLAMAYIZ

Yeni Türkiye yüzyıl önce zihinlere biçilen ve artık dar gelen kıyafetlerden kurtulmak demektir. Biz kula kul olamayız. Bizim inancımızda Allah'tan başkasına kul olmak yoktur.

30 YILDIR TÜRKİYE'YE YÖNELİK TERÖR TEHDİDİ VAR, KİM KAZANDI?

30 yıldır Türkiye'ye yönelik terör tehdidi var, kim kazandı? Silah, kan tüccarları kazandı. 12 ağacın yerini değiştirdik diye kıyamet koptu. Biz Türkiye'ye 10 yılda 3 milyar ağaç diktik mesele ağaç meselesi değildi. Kendi ülkelerinde benzer hadise olduğunda susanlar, Türkiye'deki hadiseleri neden saatlerce yayınlıyorlar?

SURİYE'DEKİ REJİM HEDEFTE OLMALIDIR, SADECE KOBANİ İLE OLMAZ

Ne PKK ne IŞİD Türkiye'nin korumasına girmiştir. Uçuşa yasak bölge ilan edilmeli, güvenli bölge oluşturulmalı, Suriye'deki rejim hedefte olmalıdır. Sadece Kobani ile olmaz.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Yüzyıl önce Türkiye'ye dışarıdan istikamet çizmeye çalışanlar bugün de bunun gayreti içerisindeler ama Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye artık doğru soruları soruyor ve soracak."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.