• İHSANBAŞKAN

Çorum Belediye Başkanı İstifa Etti Samsunda Tedirgin Bekleyiş

SİYASET Haber Girişi : 30 Ocak 2018 16:06
Çorum Belediye Başkanı İstifa Etti Samsunda Tedirgin Bekleyiş
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün saat 17.00 itibariyle belediye başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün saat 17.00 itibariyle belediye başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.


Külcü, makamında düzenlediği basın toplantısında, 2001'de kurulan AK Parti'nin Çorum'da kurucu il başkanı, milletvekili ve belediye başkanı olarak görev yaptığını söyledi. Belediye başkanlığı görevini yürüttüğü yaklaşık 9 yıllık sürede Çorum'un gelişmesi ve büyümesi için güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Külcü, gelinen noktada yeni bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacı hasıl olduğunu vurguladı. Külcü, şöyle devam etti: 



"O da şudur. Geçen hafta genel merkezimizde belediyemizle, şehrimizle ilgili bugünü, yarını, 2019 seçimlerini, adeta milletin kaderiyle kaderi örtüşür hale gelmiş olan partimizin bu seçimlere, 2019'a daha güçlü şekilde girebilmesi için belediyemizde ve şehrimizde bir yenilenmenin, bir tazelenmenin, yeni bir başlangıcın faydalı olacağı şeklinde kanaat hasıl olmuştur. Bu kanaatin sonucu olarak da bize düşen görev nedir? Nasıl onurla, vakarla o görevi devralmışsak görevi devretme gününe geldiysek aynı onurla, aynı vakarla ve aynı olgunlukla davranmak hepimizin görevi olmalıdır diye inanıyorum. Ben de kendi adıma kararımı böyle olgunlaştırdım. Bugün Allah izin verirse saat 17.00 itibarıyla belediye başkanlığı görevimden ayrılacağım."

Son dakika... Çorum Belediye Başkanı istifa etti

'PARTİMLE BAĞIMDA BİR ZAFİYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Parti üyeliğinden ayrılmadığını dile getiren Külcü, "Burada özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Bu ayrılık bilinmelidir ki benim resmi görevimden, yani sadece belediye başkanlığımdan ayrılmayı ifade etmektedir. Partimle olan bağımda bir zafiyet söz konusu değildir ve asla olmayacaktır. Biz meseleye bir dava olarak bakanlardanız. Davada asıl olan, esas olan samimiyet ve sadakattir. Biz bu yola çıkarken bir şey olmak için çıkmadık. Dolayısıyla sadakatimiz pazara kadar değil, mezara kadardır. Herkesin bunu bu şekilde bilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Külcü, çalışmalarında çalışma arkadaşları ve Çorum halkının kendisine en büyük desteği verdiğini belirterek, "Yeni bir arkadaşımız birkaç gün sonra burada, Meclisimizin içinden seçilerek göreve başlayacak. İnanıyorum ki o kardeşimiz de şu anda birlikte çalışmış olduğumuz ekiple heyecanlarını daha da büyüterek yaptığımız işlerden, hizmetlerden çok daha iyilerini, çok daha büyüklerini şehrimiz için, insanımız için yapmaya gayret edecek." dedi. Külcü'nün basın toplantısını mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye çalışanları ile vatandaşlar da izledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.