• İHSANBAŞKAN

Cizre'de operasyon'da teröristlere büyük darbe

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Şubat 2016 07:02
Cizre'de operasyon'da teröristlere büyük darbe
Cizre'de dün gün boyu etkili operasyonların yapıldığı kamuoyuna yansımıştı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

Şırnak Valiliği'nden operasyonla ilgili bugün yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonlarının sürdüğü belirtildi.

O İDDİALAR NEYDİ?

Cizre'de dün gün boyu etkili operasyonların yapıldığı kamuoyuna yansımıştı. Gece saatlerindeTRT haber bir binanın Bodrum katında 60 teröristin etkisiz hale getirildiği haberini son dakika olarak geçti.  Birbirleriyle bağlantılı 6-7 binaya operasyon düzenlendiği belirtiliyor.

ROKETATARLA ATEŞ AÇILDI

DHA ve AA'nın haberine ise operasyon kapsamında gece PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. İlçenin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binadan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 

SABAH SAATLERİNDE NETLEŞECEK

Çatışmaların zaman zaman devam ettiği ilçede patlama sesleri geç saatlere kadar duyuldu. Güvenlik güçlerinin kontrollerini sürdüğü bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının Sabahnetlik kazanacağı kaydedildi.
 
Sosyal medyada da çatışmayla ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı kaynaklar ise yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendiğini, operasyonun daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5, 6 binaya yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti.
 
Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma yaşandığı iddia edildi. PKK'nın karargah olarak kullandığı binanın da bulunduğu bölgede yaşanan çatışmada, 30'dan fazla terörist öldürüldüne dair farklı bilgiler de kamuoyuna yansıdı.
 
10-15 BİNA KALDI İDDİASI VARDI
 
Öte yandan dün gündüz saatlerinde yansıyan haberlerde, Cizre'deki operasyonda sona gelindiği, bölgede 10-15 binada örgütün dağ kadrosundan isimlerin sıkıştığı yönünde bilgiler vardı.
 
PATLAMA TARTIŞMASI
 
Öte yandan Cizre'de dün operasyonların olduğu iddia edilen saatlerde çok büyük bir patlamanın yaşandığı iddiası sosyal medyada yer aldı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cizre'de bodrumda mahsur kalan yaralılardan haber alamıyoruz. Kimi yerler ve hesaplar hepsinin (60) infaz edildiği bilgisi servis ediliyor. Bu bilgiler ne kadar doğrudur? Ne kadar gerçeği yansıtıyor bilmiyoruz. Kaygılıyız, endişeliyiz" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.