ÇİN HAKKINDA BUNLARI ÖĞRENİNCE ŞAŞIRACAKSINIZ

DÜNYA Haber Girişi : 23 Eylül 2014 21:06
ÇİN HAKKINDA BUNLARI ÖĞRENİNCE ŞAŞIRACAKSINIZ
Çin... Uzak doğunun incisi bu dev ülkeyle ilgili az sonra sizlere aktaracağımız gerçekleri duyunca 'yok artık' demekten kendinizi alamayacaksınız. İşte Çinliler hakkında pek duyulmamış gerçekler...
 ÇİN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ
ÇİN'İ NE KADAR TANIYORSUNUZ?

Çin... Uzak doğunun incisi bu dev ülkeyle ilgili az sonra sizlere aktaracağımız gerçekleri duyunca 'yok artık' demekten kendinizi alamayacaksınız. İşte Çinliler hakkında pek duyulmamış gerçekler...

Pekin'de hava öylesine kirli ki, bir gün boyunca bu şehirde nefes almakla günde 21 sigara içmek arasında pek de bir fark yoktur! Çoğu zaman şehir sis bulutunun altındayken, insanlar maskelerle dolaşmak durumunda kalır.

Çin'de yaşayan halkın yaklaşık 100 milyonu günde 1 dolarla geçimini sağlamaya çalışıyor. Çinliler her sene yaklaşık 4 milyon kedi yer. 

Çinlilerin köpek yediği bilinen bir olay. Son yıllarda Çinliler köpekleri yemekten çok diğer dünyalılar gibi evcil hayvan olarak bakma eğilimine girmiş durumda.

Çinliler her yıl 45 milyar yemek çubuğunu kullanarak yemeklerini yer. Ketçapın orjinalinde domates bulunmaz; zira Çinlilerin bulduğu Ketchup bir balık sosu olarak ilk kez ortaya çıkmıştır.

Çin'de bahar aylarında yumurtalar erkeklerin idrarıyla haşlanır ve bahar lezzeti adı altında pazarlanır!

Yaklaşık 30 milyon Çinli Çin'de mağaralarda yaşar. Çin'de her 30 saniyede bir bebek engelli doğuyor.

Çin'deki tek çocuk sahibi olma zorunluluğu nedeniyle yılda 1 milyon kız fetüsü aldırılıyor ve binlercesi sokağa terk ediliyor.

Çin'de hristiyanların sayısında artış vardır ve bugün için 54 milyon hristiyan Çin'de yaşamını sürdürüyor.

Japonya İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin'i zehirli pirelerle bombalamıştır.

Çin'de PlayStation kullanımı yasaktır.

Çin'de McDonald's ilk mağazasını açtığında uygulama dünyaya kıyasla oldukça farklıydı. Çinliler araçları başında yiyeceklerini alırken, araçlarını park edip içeri girerek yemeklerini tüketiyordu.

Çin'de polisler karakollarda köpek yerine kaz kullanmayı tercih ediyor; zira kazlar insanlara göre uzağı daha net görebiliyor ve tepki verebiliyor.

ABD'nin San Francisco şehrindeki hava kirliliğinin üçte biri Çin kaynaklıdır ve Çin sınırlarından şehre girer.

2009 yılına kadar Çin'de ilköğretim okullarının ana sponsoru ünlü bir tütün markasıydı.

Çin'in en büyük oyuncak üreticisi ve ihracatçısı aynı zamanda dünyanın oyuncak üretiminin yüzde 70'ini karşılıyor.

Çin'de bir dönem gıdıklama bir işkence metoduydu; hem işkenceyi yapan iz bırakmıyordu hem de kişi kendine çabucak geliyordu!

Dünya tarihinde görülmüş en uzun trafik Çin'in Şangay şehrinde görüldü. 12 gün boyunca süren trafiğin uzunluğu 99 kilometreyi bulmuştu.

Dünya üzerinde yaşayan her 5 insandan 1'i Çinli...

Çin, 1973 yılında ABD nüfusunun artması için Çin'den 10 milyon Çinli kadını ülkeye göndermesi teklif edilmiştir.

Çin'de pek çok genç kız, gerdek gecesi öncesi kızlık zarını eski haline döndürmek için 700 dolar ödeyerek operasyon geçirir.

Çin'de bir yılda gerçekleştirilen idam sayısı dünya geneline kıyasla dört kat daha fazladır.

Tren görevlilerin başlarını dik tutmaları için boynuna doğru bakan bir iğne yakada durur. Bu şekilde kimse başlarını öne eğip sağa sola hareket ettiremez.

Google, dünyadaki en büyük plak şirketlerinden biriyle olan anlaşması nedeniyle, Çin'de bedava ve yasal müzik indirme imkanı tanıyor.

Çin'in Chongqing bölgesinde telefon bağımlılarının güvenli şekilde yürümeleri için özel bir yol tahsis edilmiştir.

Tuvalet kağıdını 14. yüzyılda Çinliler bulmuştur. O zamanlar tuvalet kağıtları sadece imparatorların kullanımları içindi.

Uçurtmalar ilk Çin'de ortaya çıkmıştır. O zamanlar düşmanları korkutmak için kullanılıyordu.

Etiketler : ÇİN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.