• İHSANBAŞKAN

CHP elden gidiyor diyerek korkanlar var

SİYASET Haber Girişi : 23 Ocak 2015 19:52
CHP elden gidiyor diyerek korkanlar var
Bomba iddia! AK Partinin kurucu ismi CHP'ye geçiyor
CHP LİLERİ ALDI BİR KORKU 
CHP ELDEN GİDİYOR!

Bomba iddia! AK Partinin kurucu ismi CHP'ye geçiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 22 Ocak Perşembe akşamı İstanbul'da işadamlarıyla bir araya geldi. Bir işadamının evsahipliğinde gerçekleşen yemeğe AK Parti'nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katıldı. 2015 seçimlerine doğru fotoğraflara yansıyan bu görüntü "Şener ve Gürtuna CHP'den aday mı olacak?" sorusunu akıllara getirdi.

Şener kapıları kapatmadı

Al Jazeera'nin bu sorusunu yanıtlayan Abdüllatif Şener CHP'ye ve  siyasete kapıları kapatmadı. Yemeği işadamlarının düzenlediğini ve onlardan gelen davet üzerine katıldığını belirten Şener  "Şu anda siyasetle ilgili bir girişimim yoktur. Dolayısıyla şu an ne yapacağımla ilgili erken bir tarih. Henüz verilmiş bir kararım yok" dedi.

'Merkez sağa ve sola kapımız açık'

CHP Genel Sekreteri Gürsel tekin de Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada bu organizasyonun esnaf kuruluşları tarafından düzenlendiğini ve yemeğe, geçmişte merkez sağda siyaset yapan eski  ANAP'lı ve DYP'li işadamlarının da katıldığını söyledi.  Tekin "Ülkenin gidişatından herkes rahatsız. Bu kötü gidişatı durdurmak için geçmişte merkez sağda ve solda siyaset yapan herkese 'Gelin el birliği ile huzuru sağlayalım' diyoruz" ifadelerini kullandı. "Siyaset sadece milletvekili olarak inşa edilecek bir şey değil" diyen Tekin, geçmişte merkez sağda ve solda siyaset yapanlara kapılarının açık olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'de birleşme' çağrısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 20 Ocak Salı günü partisinin grup toplantısında seçmene aynı mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu "Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Ayrılık zamanı değil, birleşme zamanıdır. Türkiye'nin çıkarları için, çocuklarımız için, özgür ve bağımsız Türkiye için tek adres CHP. Geçmişte merkez sağda ve solda yer alabilirler. Nerede yer alırlarsa alsınlar kucağımızı açıyoruz. Bayrağımız, vatanımız için açıyoruz. Gelin, altı ok sizleri bekliyor" demişti.

CHP'nin transferleri

30 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na MHP kökenli Mansur Yavaş'ı aday gösteren CHP  Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise MHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday göstermişti.

2011 genel seçimlerinde de CHP Turhan Tayan, Aytun Çıray ve Sinan Aygün gibi daha önce merkez sağda siyaset yapmış isimlere yer vermişti. CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayında ise CHP eski  Refah Partisi ve Fazilet Partisi milletvekili  Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'de siyaset yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu kurultay sonrasında Bekaroğlu'na yeni parti yönetiminde de yer verdi.

 Seçim stratejisinde 'Herkese kapımız açık' mesajı veren CHP'nin partili kaynakları da aday listesinde, Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları, akademisyen ve sanatçılar arasından  isimlere yer verilebileceğini işaret ediyor.

 

Kaynak: Al Jazeera

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.