CANİK'TE MAKAM ARAÇLARI KULLANMAK YASAKLANDI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 21 Temmuz 2019 00:43
CANİK'TE MAKAM ARAÇLARI KULLANMAK YASAKLANDI
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçının israfın önüne geçebilmek için aldığı radikal kararlar içerisinde makam araçlarını kullanmayı yasaklaması kamuoyunda takdirle karşılandı.
MAKAM ARAÇLARI KULLANMAK YASAKLANDI

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçının israfın önüne geçebilmek için aldığı radikal kararlar içerisinde makam araçlarını kullanmayı yasaklaması kamuoyunda takdirle karşılandı.

Makam araçlarının belediyelere büyük yük getirdiği başkan yardımcılarına ve bazı birimlere tahsis edilen özel araçların kamu kaynaklarına zarar verdiği görülüyor.

Belediyelerde başkan yardımcıları, idareciler vs. nin belediyeye ait özel araçlarla evlerinden alınıp evlerine bırakılması, özel şoför ve görevlilerin tahsis edilmesi, bütün bunların kiralık araçlarla örtülmeye çalışılmasının vatandaş tarafından büyük tepki aldığı ve eleştirilere konu olduğu biliniyor. 

“İş bilenin kılıç kuşananındır” diyen Sandıkçı, “Vatandaşlarımıza bu yola çıkarken de ifade ettiğimiz gibi belediyenin asli işlerine öncelik vereceğiz. Kamu kaynaklarını hayalci bir yaklaşımla israf etmeyecek, elzem olan sorunlarımızın çözümü noktasında çaba sarf edeceğiz. Bu manada en iyi kaynak tasarruftur ilkesiyle ilk olarak belediyemizde ki israf kalemlerini belirleyerek tasarruf tedbirlerimizi uygulamaya başladık. Öncelikle makam araçlarından başladık. Başkan yardımcıları ve şahsım dahil olmak üzere makam araçlarının kullanımını yasakladık. İhtiyaç halinde yazısını yazarak aracı alıp kullanabiliyor. Eskiden bu böyle değildi. Tüm belediyelerde bu şekildeydi. Akaryakıt şantiye ve telefon giderleri gibi lokalde ufak gibi görünen ancak totalde büyük rakamlara ulaşan giderleri kıstık. Atölyelerimizde şantiyemizde yapabileceğimiz işleri firmalara vermeyerek park bahçe temizlik ve benzeri çalışmaları daha az maliyetlerle kendi atölyelerimizde yapmaya başladık. Canik’te rota, bundan böyle rantiyeye değil şantiyeye doğrudur. Bazı hizmetlerle ilgili sırf o hizmetleri yerine getirmek adına devletimiz tarafından kurulan kamu kurumları varken bizler o alanlarda faaliyet göstermeyeceğiz dedik. Devletin her kurumu var. Bir sıkıntımız yok ama belediyeler olarak bizler devlet kurumundan yardım almaktansa işi bilen tarafından işin yönlendirilmesi varken bazı işleri biz bünyemize almışız. Dolayısıyla işin uzmanı olmayanlara kurumlarımızı teslim etmişiz. Yani bir şey yapıyormuş gibi gözükmüşüz ama sonuçta pek bir şey yapmamışız. Bu anlamda bundan sonra devlet kurumlarıyla çok ciddi bir iş birliğinde hep birlikte sizlere hizmet etmeye çalışacağız" diye konuştu. 

SAMSUN GAZETESİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.