• İHSANBAŞKAN

CANİK İMKB Anadolu Lisesinde YAŞAR DOĞU Konferansı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 01 Kasım 2016 19:20
CANİK İMKB Anadolu Lisesinde YAŞAR DOĞU Konferansı
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İl genelindeki resmi ve özel okulları kapsayan bir projesi olan ve "Dünden Bugüne " 100 BÜYÜK TÜRK' ün hayatını konu alan Türk Büyüklerini tanıtıcı etkinlikler kapsamında Canik İMKB Anadolu Lisesinde 'Yaşar Doğu
 CANİK İMKB Anadolu Lisesinde YAŞAR DOĞU Konferansı

Canik İMKB Anadolu Lisesinde 100 Büyük Türk Kapsamında Yaşar Doğu anlatıldıYaşar Doğu

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İl genelindeki resmi ve özel okulları kapsayan bir projesi olan ve "Dünden Bugüne " 100 BÜYÜK TÜRK' ün hayatını konu alan Türk Büyüklerini tanıtıcı etkinlikler kapsamında Canik İMKB Anadolu Lisesinde 'Yaşar Doğu'nun hayatı, örnek kişiliği ve sporculuğu anlatıldı.

Konuşmacı olarak 'Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitabın yazarı Ahmet Seven'in davet edildiği programa çok sayıda öğrenci dinleyici olarak katıldı. Canik İMKB Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen konferans öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. 

Proje ile öğrencilerin geçmişteki Türk büyüklerini tanımaları ve onların medeniyet tarihine katkılarını öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerde millî benliğimize ve geçmişimize karşı ilgi uyandırmak ve sevgiyi geliştirmek suretiyle geleceğe daha iyi hazırlanmayı, kendilerini, ailelerini ve milletini yüceltmeleri sorumluluğunu geliştirmeyi hedef alıyor.

Ahmet Seven Yaşar Doğu gibi bir Türk Büyüğünün hayatı, şahsiyeti ve sporculuğunun tanıtımında katkıda bulundukları için Okul Müdürü Necmettin Gün ve projeyi yürüten Tarih Öğretmeni Ömer Karaman'a teşekkür etti.

Seven: Yaşar Doğu'nun örnek hayatını öğrenmek milletimizin her ferdi üzerine bir borçtur

Seven konuşmasında Yaşar Doğu'nun hayatı ve örnek kişiliğinin bilinmesine bugün daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade ederek; " Yaşar Doğu'da Vatan Millet Bayrak sevdası zirveye çıkmıştır. O elde ettiği şampiyonluklar ve güreşimize kazandırdığı efsane isimlerle hem Türk Güreşinin Sembolü olmuş hem de Türk Milletinin örnek alması gereken başlıca şahsiyetler arasında yer almıştır. Yaşar Doğu'nun örnek hayatını öğrenmek milletimizin her ferdi üzerine bir borçtur" dedi.

Canik İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Gün okul ve öğrencileri adına yaptığı sunumdan dolayı Ahmet Seven'e teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.