CAMİDEKİ O KURAL DEĞİŞİYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2014 21:07
CAMİDEKİ O KURAL DEĞİŞİYOR
Hazreti Peygamberimizin hayatına bakın böyle bir şey yoktur. Resul-i Ekrem'in herhangi bir kürsüden, bir saat boyunca insanlara sadece anlatıp, insanların hiçbir müdahalesini almadan, hiçbir sorusuna cevap vermeden yaptığı bir konuşması yoktur.
 DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLADI ARTIK VAAZ YAPILIRKEN VAİZLERE SORU SORULABİLECEK
Hazreti Peygamberimizin hayatına bakın böyle bir şey yoktur. Resul-i Ekrem'in herhangi bir kürsüden, bir saat boyunca insanlara sadece anlatıp, insanların hiçbir müdahalesini almadan, hiçbir sorusuna cevap vermeden yaptığı bir konuşması yoktur.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Diyanet-Gençlik Buluşması" etkinliği, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. 

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 3 yıl boyunca ders verdiğini belirten Görmez, bu süreçte yaşadığı anıları katılımcılarla paylaştı.

"HATALI METOT KONUSUNDA ISRAR EDİYORUZ"

Vakıa suresinden örnek veren Görmez, şöyle devam etti:

"Allah, kendi varlığını bile insana izam ederken diyalog kurarak, soru sorarak, cevap alarak veriyor. Yoksa 'ben sizi yarattım, nokta' demiyor, izah ediyor, aklımıza hitap ediyor, gönlümüze hitap ediyor.

Onun için bizim camide de bu metoda geçmemiz lazım. Camide de vaizin kürsüye oturup 1 saat boyunca hiçbir soru almadan, hiçbir cevap vermeden, hiç kimseyle iletişim kurmadan, sadece bir konuyu anlatması doğru değildir.

Bu peygamberi metoda da aykırıdır. Hazreti Peygamberimizin hayatına bakın böyle bir şey yoktur. Resul-i Ekrem'in herhangi bir kürsüden, bir saat boyunca insanlara sadece anlatıp, insanların hiçbir müdahalesini almadan, hiçbir sorusuna cevap vermeden yaptığı bir konuşması yoktur. Ama biz hatalı metot konusunda ısrar ediyoruz. Ondan sonra 'Neden gençler camiye gelmiyor' diyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.