BUNLAR GAZETECİLİK Mİ YAPIYOR MAŞALIK MI?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 22:23
BUNLAR GAZETECİLİK Mİ YAPIYOR MAŞALIK MI?
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Evrensel Gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu’nun o yazısındaki sözlere sert tepki gösterdi.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Evrensel Gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu’nun o yazısındaki “Makus kaderden kaçış yok”  sözlerine  sert tepki gösterdi.


BUNLAR GAZETECİLİK Mİ YAPIYOR MAŞALIK MI?


“Evrensel Gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu’nun yazısını okudum. Açıklamasında yazımı tam okuyup anlayamamışlar diyor. Birkaç kere okudum. Maksadını aşan bir yazı yazmış, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı Menderesin düşürüldüğü hazin sonla tehdit etmeye kalkışmıştır. Menderesin idamından 60 yıl sonra Cumhurbaşkanını aynı akıbetle tehdit etmesi gazetecilik ahlak ve ilkeleriyle bağdaşmayan bir durumdur. Bugünlerde kendini bilmezlerin darbe heveslerini söylem haline getirmesi manidardır. Bu akıma sözde gazeteci Ragıp Zarakolu’da katılmıştır. Yazısında ifade ettiği “Makus kaderden kaçış yok” sözü gayet nettir. Hakkında suç duyurusunda bulunanları da aptal yerine koyarak ‘yazımı anlamadılar’ ifadesiyle hedef değiştirmeye çalışmaktadır. Birkaç gün evvel CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “ya seçimle ya da başka bir şekilde sistem değişecek” demişti. Bu açıklama serüvenine Zarakolu’nun da katılması sıradan bir durum değildir. Bunları yöneten ve yönlendiren kirli elleri merak ediyorum. Gazeteciliği toplumu doğru bilgilendirme yerine, işlerine gelmeyeni hedef gösterme olarak algılayıp yürütenlerin maskesi düşmüştür. Bu zavallılar basın özgürlüğünü devlete millete istedikleri gibi hakaret edebilme özgürlüğü olarak anlıyorlar. Bunlar bu milletin dili yerine, kendilerine dikte edilen dili kullanıyorlar. Maksadını aşan söz ve yazısından dolayı darbeci kafa müstebit Ragıp Zarakolu’yu şiddetle kınıyor hakkında suç duyurusunda bulunuyor yüce Türk Adaletine olan inancımla gereğini hukuka bırakıyorum”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.