• İHSANBAŞKAN

BU NE AYMAZLIK BÖYLE ORAYI DERHAL DÜZELTİN

SAMSUN HABER Haber Girişi : 31 Mart 2018 10:31
BU NE AYMAZLIK BÖYLE ORAYI DERHAL DÜZELTİN
Samsun’un Batı Park bölgesinde iki Lions sembolü aslanın arasına inşa edilen Amazon Heykelinin ayaklarının altına ay yıldızlı bayrak kereografinin resmedilmesi Bayrak Kanununa da aykırı bulundu.

Samsun’da Ucube Amazon Heykelinin Ayaklarının Altına Ay Yıldızlı Bayrağın serilmesi

BAYRAK KANUNUNA AYKIRI!

Samsun’un Batı Park bölgesinde iki Lions sembolü aslanın arasına inşa edilen Amazon Heykelinin ayaklarının altına ay yıldızlı bayrak kereografinin resmedilmesi Bayrak Kanununa da aykırı bulundu.

Samsun’da Amazon Adası ve Amazon Köyü olarak düzenlenen Doğu Parkta yer alan Amazon Heykelinin zeminine çizilen hilali yıldız şeklinde bir havuz ile tamamlanıyor.

Ucube Sapık ve Yunan Masal kitaplarından ilham alınarak milli mücadele şehri Samsun’a dikilmekten imtina edilmeyen Amazon Heykelinin ayaklarının altındaki ay yıldızlı kareografi, zemin seviyesinden pek dikkat çekmezken havadan çekimlerde tam anlamıyla kendisini gösteriyor.

Samsun’un Terme bölgesinde kadın savaşçılar olarak bilinen amazonların yaşamış olduklarına dair tarihi hiçbir gerçeklik yok iken Homeros'un Truva Savaşı'nı anlatan eseri İlyada ve Odysseia da Amazon kadınları Akhilleus ile Hector ile yapılan efsanevi savaşın ardından Truva Savaşı'na Truva'nın yanında destek olarak girdikleri anlatılıyor.

Türk Bayrağının Sapık ve ucube Amazon Kadın heykelinin ayklarının altına bu şekilde serilmesi Bayraklar Kanununa da aykırılı olduğu tespit edildi.

TÜRK BAYRAĞI KANUNU

1983 tarih ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanununun Yasaklar bölümünün 7 maddesi Türk Bayrağının serilemeyeceği yerleri tarif ediyor.

Buna göre, Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.

Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

BAYRAK FİGÜRÜNÜN KALDIRILMASI YETMEZ AMAZON HEYKELİ YIKILSIN

Türk Bayrağı Kanununa göre bayrağın bu şekilde uygun kullanılması ve Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenmesi ve gerekli soruşturmanın yapılması gerekiyor.

KAYNAK: AKASYAMHABER

Etiketler : AMAZON
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.