BİR KADIN PORTRESİ : AYNUR ARSLAN KARTAL

SAMSUN HABER Haber Girişi : 17 Temmuz 2020 07:01
BİR KADIN PORTRESİ : AYNUR ARSLAN KARTAL
Bil Koleji Samsun Kampüsü ; baba Turan Arslan başkanlığında, üç kardeşi ile yönetimin kurulu üyesi ve 2016 yılından bu yana Genel Müdürü ; 40 yaşında, evli ve iki çocuklu bir anne.

BİR KADIN PORTRESİ : AYNUR ARSLAN KARTAL


Kenan KOÇ yazdı...


Bil Koleji Samsun Kampüsü ; baba Turan Arslan başkanlığında, üç kardeşi ile yönetimin kurulu üyesi ve 2016 yılından bu yana Genel Müdürü ; 40 yaşında, evli ve iki çocuklu bir anne.


Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans sahibesi. Hem sağlık ve hem de eğitim alanında 10 sene ; baş hemşirelik,eğitmenlik, kalite müdürlüğü ve öğretmenlik yaptı.
Eğitim sevdalısı bir babanın çocukları ile birlikte bu sahada hizmete talip kar olup; tüm varlığını böylesine riskli ve getirisi az bir sahaya aktarması üzerine 2016 yılında seferber olarak Bil Koleji Samsun Kampüsünün temelini atmışlardır. Anaokulu, İlk ve Ortaokul , Anadolu Ve Fen Liseleriyle bugün 700 ü aşkın öğrenci mevcuduna kısa surede ulaşmışlardır.


Bugün ülkemizde birçok özel eğitim kuruluşlarının kapandığı, çoğunun ayakta kalabilmek için zor günler yaşadığı, çalışanlarının ücretlerini dahi aylarca alamadığı bir ortamda ; bu kampüsün çok güçlü olarak faaliyetlerine devam etmesi elbette ki şans işi değildir. Başarının sırrı ve uygulanırlığının açığa çıkmış özelliklerinin olması örnek teşkil etmesi bakımından değerlendirilmelidir. Şahsen uzun zamandır şahsi gözlem ve araştırmalarımla , hiç kimsenin telkin ve ricasına kulak asmadan tespitlerim kısaca aşağıdadır.


Bu kuruluş bir aile şirketidir. Başka bir ortağı ve finansörü yoktur.Birlikte düşünülür , kararlaştırılır ve uygulanır. Kimse kimsenin yetki alanına müdahale edemez. Bir ahenkle şaşmadan; alınan kararlar, eğitim ve öğretim programları, ahlaki ve etik kurallar , aktiviteler ve prensipler tavizsiz uygulanmaktadır.


Genç, dinamik ve deneyim sahibi oluşu; geçmişinde ki öğretmenlik ve eğitimcilik sıfatları ile birleşince ona sadece başarmaktan başka yol kalmamıştır. Çok iyi bir anne, destek veren anlayışlı bir eş, daima yanlarında olan fedakar bir baba saç ayaklarıdır. Çalışlarından ve herkesten daha çok mesai sarf eden bu cana yakın, saygı ve sevgi dolu hanımefendi Samsunumuzda iş kadınlarımız arasında rol model ve önde giden biridir.


Şu an 80 kişilik akademik kadronun mimarıdır. Atanan müdürler, idareciler yanı sıra tüm personel kendisi tarafından 3 saate varan mülakat ve uzun araştırmalarla titizlikle seçilmişlerdir.Ticarette bir kural vardır: “ Bir malı alırken kâr edersiniz !” Bu kurumda diğer taraftan ticari bir kurumdur. Ayakta kalması , rantabl olması bu zihniyetten geçmelidir. Branşlarında yetişmiş,ismi afişe olmuş, zirvedeki öğretmen ve idareciler bu başarının mihenk taşlarıdır. Bunun bilincindeki bir Genel Müdür’ün, hatır gönüller olsun diye , torpil ve kayırmacılıkla akademik kadro tesisi şirketin temeline dinamit koymaktır.


Yönetim kurulu olarak baştan kıstasları konmuş esaslar dahilinde Sevgili Aynur Arslan Kartal tarafından onay verilenlere uzun uzun bu düsturlar anlatılmaktadır. Özellikle kutsal bir mesleğin müntesiplerine , mesai dışında ki hayatında da öğrencilerine örnek teşkil etmesi ve bu kolejin rozetini yakasında taşıdığını unutmaması vurgulanmaktadır.


Bu kolejde guruplaşmalar , dedikodular ve dışarıya malzeme verenler, mesai dışında yaşantısına dikkat etmeyenler barındırılmaz. Uymayanların yıl sonu beklenilmeden görevleri sonlandırılır. Öğrenmek ayrı eğitilmek ayrı mefhumlardır. Siz istediğiniz kadar öğretin şayet ahlaken ve örf ve ananelerinize uygun eğitememişseniz öğrettiklerinizin bir ederi asla olmaz. İşte bu eğitim konusunda çok hassas durulmakta ve bu da Bil kolejini günden güne aranılır yapmaktadır.


Öğretmenler, zamanındaki saygınlığını içinde mesleğini hakkıyla yapma özgürlüğündedir. İdareciler, patronlar onların not bazında takdirine karışamazlar. Öğrenciye ve veli karşısında haklı her konusunda dik durma onuru yaşatır. Hiçbir veli günlük mutluluğu için not pazarlığında olamaz. Burada amaç mezuniyetlerde yaşanılacak kalıcı mutluluklara odaklıdır.


Akademik kadronun uyması gerekenler üzerinde titizlikle durulurken , öğrenciler içinde aynı kurallar hiç taviz verilmeden uygulanır. Hiçbir öğrenci, yakınları dahi olsa disiplin bozucu hal ve tavırda olamaz. Ve anında okuldan tart edilirler. Bunun örneklerine birkaç tanede bizzat şahit olmuşumdur. Ayrıca sabah kampüse giren öğrenci son zile kadar asla dışarı çıkamaz. Velisi gelmeden ona refakat etmeden okuldan ayrılamaz.


İşte bütün bu kısa çarpıcı örnekler sevgili Genel Müdürü’ müzün eseridir. Özellikle eğitim ve öğretimin sevk ve idaresinden sorumlu tek yetkilidir. 5 yıldır layık-ı veçhile yürüttüğü bu muhteşem görevde, kendi aile şirketine ve Samsun’umuza bir armağandır..


Hayata dair onca diplomaların sahibi. Mütevazi, ailesine bağlı, her insanı kalbi kadar seven , varını yoğunu bir ülkenin kalkınmasında ahlaklı , dürüst eğitimli ve öğrenimli gençlere adayan Sn. Turan Arslan ve çocuklarının verdiği bu hizmet ve mücadelerinin daim ve başarılı olmama ihtimali bile yoktur.
Kendisin lütfedip ayırdıkları zamanda ilimizin eğitim ve öğretim durumu hakkında fikir teatisinde bulunmaktan ve özel demlettikleri çay ikramlarından , gösterdikleri ,içten misafirperliklerinden mütevellit onore oldum. Bu ferah ve daha girişte Halkla İlişkiler Müdiresi Merve Hanım’ın güler yüzüyle karşılanıp dolaşın bu tarifsiz özel kurumu.


“ İlim nerede ise gidin bulun“ ve “ Bir kelime öğretenin kölesi olurum!” kültürüne sahibiz bizler.


Çin’e gitmenize gerek yok ! İlime açılan hazır bir kuruluş var. Anaokulundan liseye… İşte Bil Koleji ! Girin kapısında.


Bir kelime öğretene köle olurum zihniyetine mi sahipsiniz ! Hadi girin Bil Kolejinden içeriye . Kölesi olunacak 80 akademik kadro sizi bekliyor.
Siz veliler , hatırlar mısınız bilmem ama bizim zamanımızda babalarımız hocalarımıza, müdürlerimize “ Eti sizin. Kemiği benim !” diyerek teslim ederlerdi bizi.


Şimdi öyle demeyin ama “ Benim evladım size emanet. Alın… Eğitin ! Öğretin ! Yetiştirin !” diyerek gönül rahatlığı ile verin Bil’e ! Ve günlük değil mezun olduğunda kazanacağı başarıya ,gurura ve mutluluğa odaklanın ! Bırakın not pazarlığı yapmayı.


Sevgili Genel Müdür’üm babanızdan ne hasletler almışsınız. Üzerine de ne de çok şey eklemişsiniz. Helal olsun. Sizi tam anlatmak istemedim. Merak etsinler gelip tanışsınlar , gözleriyle görüp emin olsunlar diye.


, Daima başaracağınıza , Samsunumuza ve Ülkemize bu sahada nice güzel gençler yetiştireceğizden eminim. Yolunuz bahtınız açık olsun. Prensiplerinde inat ve tavizsiz haliniz ;yüzünüzdeki tebessümleriniz , gözlerindeki sevgi dolu bakışınız içinde kaybolup gidiyor. Haberiniz olsun 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.