• İHSANBAŞKAN

Bilgisayarda 40 saat oyun oynadı hayatını kaybetti

SAĞLIK Haber Girişi : 24 Ekim 2014 20:42
Bilgisayarda 40 saat oyun oynadı hayatını kaybetti
Ajanslardan geçen habere göre, 40 saat boyunca hareketsiz kalıp yemek yemeyi de ihmal eden Chuang , odaya giren internet kafe görevlisi tarafından baygın halde bulundu.
 Tayvan'da bir internet cafede 40 saat boyunca hereketsiz bir şekilde Diablo 3 adlı oyunu oynayan genç, hayatını kaybetti. Tayvan'da yaşayan 18 yaşındaki Chuang adındaki bir genç, Diablo 3 oynamak için bir internet kafede özel bir oda kiraladı.

Ajanslardan geçen  habere göre, 40 saat boyunca hareketsiz kalıp yemek yemeyi de ihmal eden Chuang , odaya giren internet kafe görevlisi tarafından baygın halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan genç, kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. Otopsi raporunda ise ölüm sebebi olarak uzun süre aynı pozisyonda kalmasına bağlı olarak oluşan kalp ve damarlarıyla ilgili sorun gösterildi.

'HABERİ DUYDUĞUMUZA ÜZÜLDÜK'

Oyunun yapımcı firması Blizzard, gencin ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "Haberi duyduğumuza üzüldük. Her bireyin, ya da ailelerinin onlar üzerinde bir oyun dengesi oluşturması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kişinin günlük yaşamı ve aktiviteleri kesinlikle herhangi bir eğlence anlayışının üstünde tutulmalı." ifadelerini kullandı.

Aynı olay Çin'de de yaşanmış 30 saat aralıksız oyun oynayan genç adam ölüme gitmişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.