BENÇAKALLI Belgeselinin Galası Kavak'ta yapılacak

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Mayıs 2016 11:56
BENÇAKALLI Belgeselinin Galası Kavak'ta yapılacak
Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs 1919'da geçtiği Samsun Kavak Atayolu BENÇAKALLI isimli belgesele konu oldu.

Kısa film BENÇAKALLI Belgeselinin Galası 31 Mayıs 2016 Saat: 18.30'da Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesinde yapılacak


Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs 1919'da geçtiği Samsun Kavak Atayolu BENÇAKALLI isimli belgesele konu oldu.

Amerikalı, İngiliz, Alman, Rus ve Fransız seyyahların izlenimlerini içeren çalışmanın yer aldığı 37 dakikalık belgesel hazırlandı.

10 kişilik oyuncu kadrosunun yer aldığı belgeselde kovboy rolünü üstlenen oyuncu hariç tamamı Kavak ilçe halkından seçildi. Çekimleri Kavak, Çakallı, Üçhanlar; Kozansıkı, Belalan köylerinde yapılan belgeselin galası 31 Mayıs 2016 Salı günü saat16.30'da Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi Salonunda gösterime girecek.

Yönetmenliğini İbrahim Yıldırım ve Mehmet Köseoğlunun yaptığı belgeselde seyyahların anlatımları da  Ahmed Yavaş, Arife-Ayşe Mamal, Metin Taşkın, Gökhan Özenç tarafından yapıldı.

Yönetmen Mehmet Köseoğlu belgeselin tamamen yerli ve kapital desteği almadan halkın gönül sermayesi ile gerçekleştiğini belirterek belgesel içindeki görsel çizimler ve afiş için Necmettin Atasever'e teşekkür etti.


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven belgesel ekibine teşekkür etti.


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven BENÇAKALLI Belgeselini tarihimizin yeniden canlandırılması ve genç kuşaklara aktarılması bakımından önemsediklerini bildirerek:

" Bundan sonra bu serüvenin daha fazla kaleme alınarak hikayelerle zenginleştirileceğine, yazarların dikkatlerini bu bölgeye toplayacağına inandıklarını söyleyerek yapımı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti"


SEYYAHLARIN İZİNDE ÇAKALLI?
Tarih öğretmeni Mehmet Köseoğlu, sıra dışı bir eğitimci? Kitap yazar, birçok tarihçi bilim adamını kıskandıracak kadar akademik çalışmalar yapar, üstelik bu çalışmaları sadece kütüphanelere kapanarak değil bizzat tarihin izinde sahayı kolaçan ederek icra eder. İyi bir Samsunlu ve candan bir Kavaklı olarak araştırmalarında çoğu zaman bu güzel ilçemizin tarihine odaklandığını söylersek yanlış yapmış olmayız herhalde.
Kalitesine alışık olduğumuz Mehmet Hoca, bugünlerde yine örnek olacak farklı bir hizmetin peşinde: Osmanlı döneminde Çakallı köyüne yolu düşen yabancı seyyahların anılarını, biraz da mizahi bir dil ile süsleyen harika bir belgesel filmi tamamına erdirmekle meşgul?
Kendisine emsal değerli bir eğitimci olan İbrahim Yıldırım'la beraber senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği "BenÇakallı" isimli belgeselin oyuncu kadrosu da büyük ölçüde Kavaklı gönüllülerden oluşuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya YILMAZ'ın "Atayolu belgesellere konu olmalı" sözünden ilham alarak yola çıktıklarını söyleyen bu iki eğitimci, yetkililere çekimlerini arz etmek ve ardından izleyicinin beğenisine sunmayı düşünüyor. Destek bulabilirlerse Saathane'den Havza'ya kadar geniş ölçekli bir başka belgesel çekmeyi hayal ediyorlar.
Mehmet Köseoğlu, elinden tutulması gereken bir değer? Kalitenin prim yapmadığı bu dönemde bakalım değerini anlayan çıkacak mı?


www.samsunbulten.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.