BEKAROĞLU KİM BU KASTETTİĞİN KEMAL?

SİYASET Haber Girişi : 08 Eylül 2014 18:33
BEKAROĞLU KİM BU KASTETTİĞİN KEMAL?
Milli Görüş geleneğinin sembol isimlerinden biri olan, şimdilerde ise CHP'ye geçerek Parti Meclisi üyeliğine kadar yükselen Mehmet Bekaroğlu'nun 1993'teki bir yazısı yeniden gündemde.

Milli Görüş geleneğinin sembol isimlerinden biri olan, şimdilerde ise CHP'ye geçerek Parti Meclisi üyeliğine kadar yükselen Mehmet Bekaroğlu'nun 1993'teki bir yazısı yeniden gündemde..

21 YIL ÖNCE "KEFERE KEMAL" DEMİŞTİ

Bekaroğlu, bundan tam 21 yıl önce yani 1993 yılında Gelecek Bahar adlı bir dergide Su Üzerinde Yürümek adlı bir yazı kaleme aldı. O dönem Hürriyet gazetesi tarafından haberleştirilen Bekaroğlu'nun o yazısında kullanılan ve "kafir" anlamına gelen "Kefere Kemal" ifadesi günümüze kadar tartışıldı.

Bekaroğlu o yazısında şöyle demişti:

"Bir zamanlar şanlı ecdat vardı; dört kıtada at koşturan, sonra Ayasofya, Yunanistan'ı tel'in mitingleri ve büyük doğu. Bir de kefere Kemal"

Geçtiğimiz hafta, CHP'nin kurultayından hemen önce Parti Meclisi'ne gireceği söylentileri yayılan Bekaroğlu'nun Atatürk'le ilgili bu sözleri yeniden gündeme gelmişti. Yazıyı gündeme getiren de CHP'ye yakınlığıyla bilinen Barış Yarkadaş ve onun sitesi gercekgundem.com'du.

"ATATÜRK'Ü KASTETMEDİM"

Bekaroğlu bu haberin yeniden gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. Yarkadaş'a yazılı açıklama gönderen Bekaroğlu "O sözler bana aittir ama kastedilen Atatürk değildir" dedi.

İşte Bekaroğlu'nun, yazısının yeniden gündeme gelmesi üzerine yaptığı o açıklamanın bir bölümü:

"Evet; alıntılardan alıntılayarak köşenize taşıdığınız sözler bana aittir. Ancak iddia ettiğiniz gibi bu sözler Atatürk'e hakaret amacıyla yazılmamıştır. Yazının Atatürk'le ve Atatürkçülükle bir ilgisi yoktur."

Etiketler : BEKAROĞLU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.