• İHSANBAŞKAN

BAŞKENTTE SAMSUN TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU YAŞANACAK

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ağustos 2014 18:31
BAŞKENTTE SAMSUN TANITIM GÜNLERİ COŞKUSU YAŞANACAK
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'ndaki Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlen 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Samsun tanıtım günleri bilgilendirme
Samsun Valisi

 Hüseyin AKSOY, Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'ndaki Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlen 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Samsun tanıtım günleri bilgilendirme toplantısına katıldı.

       Toplantıda bir konuşma yapan Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Muhittin NOYAN, "Öncelikle toplantımıza hoş geldiniz diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu sene 2014 yılında Sayın Valimizin teşviki ile Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 18-21 tarihleri arasında Samsunumuzu tanıtacağız. Burada amacımız Samsunumuzu ve 17 ilçesiyle beraber tanıtmaktır. Biz bu sene istiyoruz ki, Samsunumuzu Ankara'da dört dörtlük tanıtalım. Bunun içinde elimizden gelen her türlü çalışmaları gerçekleştireceğiz. 1991 yılında Ankara'ya geldiğimde burada Samsun Evi vardı. Şimdi yok. Bu tanıtım gününden sonra hep beraber el ele vererek, Ankara'da 19 Mayıs Samsun Evi'nin de temelini atmak istiyoruz."dedi.

      Vali Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, "Bu gün Samsun'un tanıtım günleri nedeniyle bir toplantı düzenledik. Öncelikle bu toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Değerli Katılımcılar; Samsun turizmde önemli değerleri ve potansiyelleri olan bir ildir. Turizmden maalesef arzu ettiğimiz kadar yararlanamıyoruz. Bu kapsamda Samsun'u turizmden daha fazla pay alabilir bir noktaya taşıyabilmek adına Valiliğimiz koordinesinde, başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere, odalarımız ve sektör temsilcileri ile birlikte yürüttüğümüz önemli çalışmalar var.

      Samsun'da turizm master planımızı yaptık. Master planımızı hazırlayarak yol haritamızı belirledik. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile olan entegrasyonunun sağlanması hususunda çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Doğu Karadeniz Master Planının öncelikli hedefi 'Yeşil Yol' uygulaması ile sahilden değil, iç kesimlerden yeşil güzergahtan yani Samsun'dan girildiğinde Artvin'e kadar sahile inmeden ulaşımın sağlanabileceği bir noktaya bu bölgeyi taşıyabilmektir.

      Samsun'da turizm konusunda en önemli eksikliklerimizden birisi de konaklama ihtiyacıydı. Bu eksiğimizi son dört yıl içerisinde yapılan turizm yatırımlarıyla giderdik. Yatak kapasitemiz son dört yıl içerisinde yüzde yüz artmış durumdadır. Samsun'da Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen turizm alan ve merkezleri var. Bu merkezlerimizi turizme kazandırmak adına yürüttüğümüz çalışmalar var. Samsun'da Turizm Alt Yapı Birliği'ni kurduk. Samsun ve ilçelerindeki müzelerimizi geliştirerek turizmin daha iyi bir noktaya taşınması adına yürütülen önemli çalışmalar var. İlimize gelen turist sayısında da yıllara göre artışlar var. Özellikle 2010 yılında 245 bin civarında olan turist sayımız 2013 yılında yaklaşık 360 bine ulaştı. Bu yıl da bunun daha üst noktalara taşınmasını öngörüyoruz.

      Havalimanımızda her yıl yolcu sayımız artıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl havalimanımız bir milyon 350 bin yolcu sayısına ulaştı. Bu yılki ilk altı ay içerisinde %10'luk bir artış olduğunu görüyoruz. Bu sene 1 milyon 500 bin yolcuya havalimanımızın ulaşacağını öngörüyoruz. Bu yıl 35 geminin Samsun limanına uğraması öngörülüyor. Şu ana kadar da 10'a yakın gemi Samsun Limanı'na uğradı ve burada da belli bir süre kaldıktan sonra diğer programlarına devam etti. Özellikle kentin tanıtımı noktasında yürütülen önemli çalışmalar var. Birçok fuara bütün kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla birlikte katılımlar sağlanıyor. Bu fuarlarda Samsun'u en iyi şekilde tanıtmak için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bu zamana kadar Ankara'da yeterince bir tanıtım gerçekleştirebilmiş değiliz. 2010 yılında bir tanıtım gerçekleştirilmiş ama arzu edilen katılım sağlanamamıştır.

      Bu sene 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunumuzu en iyi şekilde tanıtmak ve bu organizasyonun içinde en iyi şekilde yer almak istiyoruz.  Son günlerde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama benim dikkatimi çekti. Atatürk Anıtı'nın önünde zaman zaman sayıları 8 ile 10'u bulan tur otobüsleri görüyoruz. Son günlerde Samsun'a çok yoğun bir iç turizm anlamında insanların geldiklerini ve buralarda bulunduklarını görüyoruz. Bunların sayısı her gün artıyor. İç turizm adına Samsun önemli noktalardan birisi haline gelebilir. Bunu sağlamak adına da bu tanıtım günlerinin çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum. Samsun Cumhuriyetimizin kuruşlunda ve kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı bir kenttir. Bu tanıtım günlerinin Samsunumuzun daha iyi bir noktaya gelmesinde özellikle turizmden daha fazla pay almasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Samsunumuz için hayırlı olması dileklerimle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."dedi.

      Konuşmaların ardından Yön Şirketler Grubu Müdürü Emine KÜÇÜKKURT, 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Ankara-Samsun Dernekler Federasyonu ve Yön Şirketler Grup işbirliğinde düzenlenecek olan 'Samsun Tanıtım Günleri' ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

       18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirelecek olan Samsun Tanıtım Günleri Tanıtım Toplantısına, ilçe kaymakamları, İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.