• İHSANBAŞKAN

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR: YAŞAR DOĞU BÜYÜK BİR DEĞERDİR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Ocak 2021 14:45
BAŞKAN MUSTAFA DEMİR: YAŞAR DOĞU BÜYÜK BİR DEĞERDİR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı :"Samsun bir spor şehri. Rahmetli Samsundan bütün dünyaya bunu taşımış bir değerimizdir"

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR: YAŞAR DOĞU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİR

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir:  "Samsun bir spor şehri. Rahmetli Yaşar Doğu Samsundan bütün dünyaya bunu taşımış bir değerimizdir"


Yaşar Doğunun vefatının 60. Yılı münasebetiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan anma programında konuşan  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir:  “Samsun bir spor şehri. Rahmetli Yaşar Doğu Samsundan bütün dünyaya bunu taşımış bir değerimiz. Biz bu şehirde sporu bir kültür bir yaşam biçimi haline getirmek istiyoruz.  Bunun yolunun da tarihe mal olmuş adını altın harflerle yazdırmış isimleri öne çıkarmakla olacağı, yeni nesle bu isimleri tanıtmanın katkısı olacağı düşüncesindeyiz. Bu faaliyete Yaşar Doğu gibi Samsunun çok önemli bir değeri ile başlamak isabet olacaktır. Rahmetlinin izinden giderek ciddi başarılar elde edeceğimiz kaçınılmazdır. Güreş ilimizde en başarılı branşlardan birisidir. Başarıları ile gurur duyduğumuz çok sayıda sporcumuz vardır. Samsunumuzda Yaşar Doğu adına güreş müsabakaları yapılıyor. Kavakta Güven Göletinde Kırkpınar ayarında güreş tesisi oluşturuyoruz. Yaşar Doğu’nun Emirli Köyünde bunan anı evinin ziyaret edilmesini tavsiye ediyorum. Ankara’da yaşadığı evin müze yapılması hususunda ciddi adımlar attık. Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Beyin katkılarıyla Yaşar Doğunun evinin müze olarak projesine başlanması sevindiricidir.Bu vesile ile her haliyle örnek bir insan olan Yaşar Doğunun çizdiği ufukta ilerleyen güreşçilerimizin alnından öpüyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.