BAŞKAN DEMİR LADİK GÖLÜNÜN GÜZELLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Haziran 2020 20:15
BAŞKAN DEMİR LADİK GÖLÜNÜN GÜZELLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Ladikte, Ladik gölünün eşsiz güzelliği ve barındırdığı bir çok kuş türü ile muhteşem manzarası karşısında etkilendiği görüldü. Demir vatandaşları Lad

BAŞKAN DEMİR LADİK GÖLÜNÜ GÖRMEYE  DAVET ETTİ


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Ladikte, Ladik gölünün eşsiz güzelliği ve barındırdığı bir çok kuş türü ile muhteşem manzarası karşısında etkilendiği görüldü. Demir vatandaşları Ladik gölünü gezip görmeye davet etti. 


LADİK GÖLÜ:


Ladik Ovasında 870 hektar alana yayılmış bulunan ve İlçenin ekolojik zenginlik kaynağı olarak varlığını idame ettirmekte olan Ladik Gölü, doğal bir göl olup, bünyesinde Turna, Tatlı Su Levreği, Tahta Balığı, Sazan ve Kızıl Kanat gibi balık türlerini barındırmaktadır. Bu balıkların hepsi çok lezzetli olmakla birlikte en meşhur lezzetli olanları Turna ve Tatlı Su Levreği çeşitleridir.


 Kuş gözlemlerinde tespit edilen, Alabalıkçıl, Küçük Ak Balıkçıl, Gece Balıkçılı, Kara Leylek, Yeşilbaş, Uzun Bacak, Kız Kuşu, Yeşil Düdükçün, Karabaş Martı, Gümüş Martı, Sumru, Küçük Sumru, Ak Kanatlı Sumru, Kaya güvencini, Tepeli Koygar, Tarla Kuşu, Kızıl Sırtlı Örümcek Kuşu, Boğmaklı Ardıç Kuşu ve Turna türleri vardır.


Göl, barındırdığı balıkların  ve kuşların yanısıra dünyada eşine az rastlanır üzerinde yüzen adaları ile (torf) son derece ilgi çekicidir. Gölde yelkenli yarışları da yapılabilmektedir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.