• İHSANBAŞKAN

BAŞBUĞ HEM KİTAP İMZALADI HEM YORUM YAPTI

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Haziran 2014 10:54
BAŞBUĞ HEM KİTAP İMZALADI HEM YORUM YAPTI
Yargı ve emniyet içindeki cemaatçi grupların kendilerine kumpas kuranların ortada olduğunu söyleyen İlker Başbuğ ""İşte başlayın Zekeriya Öz'lerden, başlayın Ali Yılmazer'lerden" dedi...
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kitabının imza gününe katılan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, sert mesajlar verdi, "Anayasa Mahkemesi verdiği son kararlarla Türk yargısının namusunu kurtardı." dedi. Başbuğ yargı ve emniyet üzerinden bir komplo karşı karşıya kaldıklarını savunduğu açıklamasında Gülen Cemaati'ni hedef aldı.

"ZEKERİYA ÖZ'LERDEN ALİ YILMAZER'LERDEN BAŞLAYIN"

Kendilerine kumpas kuranların ortada olduğunu söyleyen İlker Başbuğ, "İşte başlayın Zekeriya Öz'lerden, başlayın Ali Yılmazer'lerden. Bu görev her şeyden evvel iktidara hükümete ve TBMM'ye düşen bir görev olarak görüyorum. Bugün mutluyum. Niye mutluyum; Genelkurmay Başkanı iken yaşanan olaylara ilişkin o günlerde söylediğim bütün hususlar, bugün gerçek çıktı. Bu açıdan gerçekten mutluyum. Hatırlayın dedim ki; 'Allah Allah diye ordusuna taarruz ettiren bir silahlı kuvvetler, Allah'ın evi camiyi bombalayamaz' dedim. Ne oldu bugün. Bu iftira ve iddianın yalan olduğu ortaya çıktı" dedi.

O SİLAHLARI POLİS GÖMDÜ POLİS BULDU!

İlker Başbuğ, şöyle devam etti:

"Genç Teğmenler kalkıp kendi komutanlarına suikast içine girmezler dedim. Ne çıktı. İddianamede bile bu suçlamalar bu teğmenlere yöneltilmedi ve bugün hepsi serbestler. Ama bunların hepsi eziyet çekti. Ne dedim 'Poyrazköy'de boş lav silahlarını asker gömmez' dedim. 'Bunu birisi gömdü' dedim. Hanefi Avcı dün ne dedi dikkat ettiniz mi? Tecrübeli bir polis şefidir. Avcı dedi ki 'Bunları bulanlar bunları gömenlerdir' dedi. Bundan daha açık bir ifade olur mu işte buyurun. 'Komploları arayacağız bulacağız' diyenlere bundan daha iyi ipucu olur mu? Daha iyi ifade olur mu? 'Bu silahları bu mühimmatı gömenler bunları aynı zamanda bulanlardır' dedi. Kim gömdü, kim buldu? Biliyoruz polis buldu."

de8312c5efc9836c63aac2f52b3ab8da.jpg

EKMELEDDİN İHSANOĞLU İÇİN RENK VERMEDİ

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu ile ilgili soruya Başbuğ, "CHP ile MHP tarafından ortak aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tabi isim olarak tanıyorum. Son bulunmuş olduğu görev nedeniyle tanıyorum" dedi. Bugün bulunulan nokta itibariyle İhsanoğlu'nun düşünce yapısını, Türkiye'nin iç ve dış sorunlarına yönelik neler düşündüğünü, eğer Cumhurbaşkanı olarak seçilirse gerçekten nasıl bir Cumhurbaşkanı olarak davranacağına yönelik bilgisinin olmadığını kaydeden Başbuğ, "Bu nedenle İhsanoğlu ile ilgili ne aleyhte ne lehte yorum yapmak istemem. Gerçekten düşünce yapısını bilemiyorum. Değer ölçülerini bilemiyorum. Özellikle önümüzdeki süreçte Türkiye ciddi iç ve dış sorunlarla yüz yüze. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı makamı önemli bir rol oynayacak buna dikkat etmemiz lazım. Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Normal bir cumhurbaşkanlığı süreci değil. Ciddi iç sorunlarınız var, ciddi dış sorunlarınız var. Cumhurbaşkanı bu sorunlara yönelik olarak elbette önemli rol oynayacak" dedi.

db4d7f71e59ae34506b4f7ca77ba24c5.jpg

Etiketler : BAŞBUĞ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.