Bakan Kılıç:'İslamofobi karşısında sesimizi yükselmeliyiz'

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2015 18:44
Bakan  Kılıç:'İslamofobi karşısında sesimizi yükselmeliyiz'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'İslamofobi karşısında sesimizi yükseltmemiz gerekiyor' dedi.

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

"İslamofobi karşısında sesimizi yükseltmemiz gerekiyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İslamofobi karşısında sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam Konferansı Gençlik ve Diyalog İşbirliği Forumu arasında  işbirliği protokolü  imzalandı. Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul'un İKGF-Dİ tarafından 2015 İslam Dünyası Gençlik Başkenti ilan edilmesini değerlendirdi.

Protokol kapsamında  önemli çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Böyle bir çalışmanın yapılması aslında gecikmişti. Biz her şekilde destek olmaya hazır olduğumuzu açıkça beyan ettik. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak İstanbul Gençlik Başkenti çalışmaları nezdinde yapılacak her türlü çalışmaya en üst seviyede destek vereceğiz. Farklı diller konuşuyor olabiliriz, farklı köklerden geliyor olabiliriz ama hepimiz peygamber sancağı altında birleşiyoruz. Yapacağımız çalışmaların içerisinde bu birlikteliğimiz ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bütün dünyaya göstereceğiz" diye konuştu.

"Terör kelimesi  İslamiyet ile birlikte anılamaz"

 İslamofobi'nin karşısında durmaları gerektiğini kaydeden Bakan  Çağatay Kılıç, "Bütün dünyada şu an da ciddi anlamda farklı şekillerde doldurulan, lanse edilen bir İslamofobi var. Bizim bunun karşısında sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Bütün Müslümanlar bu konu karşısında bir durmamız lazım. Dinimizin, peygamberimizin bize emrettiği değerleri açık yüreklilikle, çekinmeden her ortamda dile getirmemiz gerekiyor. DEAŞ gibi bir terör örgütü ile ki buradaki 'terör' kelimesinin altını çiziyorum" ifadelerine yer verdi.

"Hiçbir şekilde 'terör' kelimesinin önüne veya arkasına yüce dinimizin isminin konmasını kabul etmiyoruz" diyen Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu söylemimizi, en sert şekilde her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. Dünyanın her yerindeki dostlarımız bu duruşumuza saygı gösterecektir. Terör ile aynı cümle içerisinde kullanılan İslam dininin adını bundan sonra böyle anılmayacaktır diye ümit ediyorum. Bu bizi yaralamaktadır ve üzmektedir. Hepsinden önemlisi bu bir hatadır ve kabul edilmemesi gerekir."

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) tarafından "2015 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edilen İstanbul, yıl boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle İslam Dünyası'ndan gelecek gençleri ağırlayacak. Etkinlikler, Mayıs ayında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılacağı "Gençlik Başkenti Anahtarı"nın takdim töreni ile başlayacak.

G


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.